Csütörtöktől vasárnapig számtalan izgalmas, színes programot kínál a Balaton és környéke. Mi elsősorban a keszthelyi térséget vettük górcső alá.

Augusztus 20. (csütörtök)

Augusztus 20-án Keszthelyen, a Los Amigos étterem teraszán, este 18 órától az Ann & RichArt Music nevű formáció ad kellemes, élő koncertet.

Az augusztus 20-i, ünnepi Balatongyöröki JazzFiestán a fellépők között üdvözülhetjük a Jazzy Pop Singert, valamint az idén 14 éves, Fonogram-díjas Group’n’Swing Zenekart is.  

forrás: jazzgyorok.com

Miért ne lehetne az Államalapítás ünnepét a lehető legromantikusabban, a csillagok szemlélésével tölteni?! Erre kínálnak egy nagyszerű programlehetőséget Balatongyörökön Államalapítási csillagles néven, augusztus 20-án 21 órától (találkozás 20:30-kor). Manapság már nem egyszerű a csillagokat szabad szemmel meglesni, ezért az a terv, hogy a fényszennyezést maguk mögött hagyva a Balaton vizéről nézhetik meg, mit rejt az éjszakai égbolt!

Ha valaki a puszta nézelődés helyett, egy kicsit meg is mozgatná magát augusztus 20-án, annak ideális a Diási Játékstrandról induló Éjszakai evezés. A kajakok és a kenuk 20 órakor futnak ki a vízre, de a szervezők azt kérik, hogy fél órával előtte mindenki érkezzen meg a strand helyszínére.

Augusztus 20-án sötétedéstől káprázatos színekben fog pompázni a Szigligeti Vár, majd 21 és 22 órakor az István a király legjobb zenei részeire komponált LED-es fényjátékot láthatnak a látogatók a vár falain kívül és belül. A tökéletes ünnepi hangulatot a Szigliget-Várudvaron, a Gasztroplaccon találja meg ahonnan mind a fényjátékot, mind a finomságokat első sorból élvezheti. A fényshow a legnagyobb élményt a hangzással együtt nyújtja, de az ünnepi színekbe öltöztetett vár több kilométerről is látható lesz. Az esemény ingyenes!

Augusztus 21. (péntek)

Keszthelyen, a Viviera Beachen augusztus 21-én is jó zenékre lehet csápolni. Ezen a napon fellép a Rakonczai Piano Beach, valamint Horváth Tamás is koncertet ad.

Ha igazi beach party-ra vágysz, akkor augusztus 21-én Balatongyörökön a helyed! A balatongyöröki strandon délutántól vízi aerobikkal, óriás csúszdával, este pedig egy remek DJ-vel várják az érdeklődőket!

Augusztus 22. (szombat)

Augusztus 22-én a keszthelyi Viviera Beach vendége lesz ByeAlex és a Slepp, valamint ezen a napon rendezik meg a Coronita Allstars Festivalt is.

Két különleges zenés színházi produkcióval várja a közönséget augusztus végén a keszthelyi Festetics-kastély. Augusztus 22-én este, 21 órától egyszeri és megismételhetetlen musical improvizációt láthatnak a nézők, amelynek nemcsak a hátterét adja impozáns díszletként a kastély, de a témáját is a város, a Festetics család és az épület izgalmas történeteiből alkotják meg a színpadon. Szente Vajk rendező a szólisták, Peller Anna, Polyák Lilla, Csonka András és Kocsis Dénes improvizációira éppúgy épít, mint a nézők ötleteire, miközben felcsendülnek a világ legismertebb musical slágerei.

A keszthelyi Íz-Parton augusztus 22-én 19 órától a BB piano duó akusztikus estje kerül terítékre. Ez egy meghitt akusztikus zenei élmény, amely során ismert slágerek feldolgozásai szólalnak meg, egy szál zongorán, természetesen énekkel.

Augusztus 23. (vasárnap)

Az augusztus 16-ra tervezett Festetics Vágtát az erős esőzés miatt egy héttel később, augusztus 23-án rendezik meg Gyenesdiáson, a Faludi-síkságon. A programokban a fő irányvonal természetesen a ló és a lovas kultúra, de számos új programmal színesítik a versenynapot. A programok 10 órakor kezdődnek, a Festetics Vágta döntőjére a programkiírás szerint 18 órakor kerül sor.

forrás: gyenesdias.info.hu

Augusztus 23-án, 21 órától Szabadság, szerelem – festői operettest a keszthelyi Festetics kastélykertben címmel a Budapesti Operettszínház ad fergeteges gálaműsort. Világhírű operettjátszásunk legismertebb szerzői és ünnepelt sztárjai, pezsgő táncjelenetek és igazi magyar virtus – mindez a keszthelyi Festetics-kastély romantikus környezetébe költözik egy estére, neves szólisták előadásában.

Többnapos rendezvények a környéken

Vonyarcvashegyen, a rendezvénytéren augusztus 20. és 23. között rendezik meg a XIV. Bor- és Csemegeszőlő Fesztivált. A programok között egyebek mellett felfedezhetjük a hagyományos Szent István-napi megemlékezést, kenyérszentelést, ezen kívül pedig tűztánc bemutatót is megcsodálhatunk, valamint a rengeteg fellépők között Szabó Leslie-t is megtalálhatjuk.

A Hévízi Bor&Gasztrokorzót kisebb, családiasabb léptékben ugyan, de az idén is megrendezik, mégpedig augusztus 20. és augusztus 23. között. A programok széles választékában találunk borlovagrendi felvonulást, tűzzsonglőr produkciót, táncos bemutatókat, bohócshow-t, mesejátékot, valamint koncerteket és utcabált is.

forrás: heviz.hu

Borítókép forrása: west-balaton.hu