Idén újra augusztus elején (aug. 1-2-3.) rendezik meg Paloznakon a méltán népszerű Jazzpikniket.

A zenei program még szervezés alatt, a fő fellépők listája azonban már elérhető. 2019-ben a The Jacksons-nak, a The Brand New Heavies-nek, Maceo Parkernek, Adani & Wolf-nak és a Peet Projectnek örülhetünk. 

Hogy kikről is beszélünk? Íme egy rövid ismertető:

The Jacksons (Nagyszínpad, aug. 1., csütörtök)

The Jacksons

Őket valószínűleg nem kell nagyon bemutatni. A fiúk Michael Jackson kilépése után is fenn tudtak maradni, nem is akárhogy- tavaly ünnepelték 50. születésnapjukat. Már a kezdetekben slágereikkel egymás után vezették a Billboard listát, mint például az “ABC”, “I’ll be there”, “Never can say goodbye”. Csillagot szereztek a hollywoodi Walk of Fame-en, 2016-ban a Grammy Hall of Fame is tagjai közé választotta őket.

The Brand new Heavis (Nagyszínpad, aug. 2. péntek)

The Brand New Heavies

A funky koronázatlan királyai és az acid jazz műfaj úttörői. Ki ne ismerné slágereiket, mint a “Dream On Dreamer”, vagy a “Stay This Way”, de találkozhatunk zenéjükkel több hollywoodi mozifilm soundtrackjében is, például az Amerikai Pitében, vagy a Táncoló talpakban. 2019 júniusában mutatják be új albumukat, mely dalai már hallhatóak lesznek a Paloznaki Jazzpikniken is!

Maceo Parker (Nagyszínpad, aug. 2. péntek)

Maceo Parker

Maceo Parker 50 éves pályafutása során jelentős nyomott hagyott a jazz, a soul a funk és a rythm and blues műfajokon. Prince egyszerűen csak “a Tanár” néven emlegette. 1990-től már nemcsak másokkal, hanem saját zenekarával is járta a világot, és zeneszerzőként, zenekar vezetőként, szaxofonosként világhírnevet szerzett. Több zenei díjjal is elismerték, és Párizsban a Jazz Ünnepén életmű díjjal is megjutalmazták.

Adani & Wolf (Nagyszínpad, aug. 3. szombat) 

Adani & Wolf

Egy laza jazz és lounge válogatáson nagy eséllyel hallhatjátok őket, az amszterdami groove képviselőit. Műfajukat leginkább úgy lehet jellemezni, mint egy világzenei, jazz, blues, chill és swing koktélt. A világ nagy fesztiváljainak kedvencei, Java Jazz festival, Lowlands, Underworld színpadán léptek fel, 30 000 fős koncertet adtak Amsterdamban.

Peet Project (Nagyszínpad, aug. 1. csütörtök)

Peet Project

A táncolni vágyók pop, funky és jazz ritmusokat kapnak, még pedig élő hangszereken! A huszonéves fiatalok alkotta Peet Project az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal hazai zenekar. A hagyományos szólóhangszerek – szaxofon, billentyűk – mellett a hegedű is fontos szerepet kap. 2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján (Catalina Island JazzTrax), dalaik folyamatosan hallhatók az európai és amerikai jazz rádiók műsorán. A Jazzpiknikre 2019-ben megjelenő hatodik stúdióalbumuk vadonatúj dalait is elhozzák.

A zenei programok mellett ne feledkezzünk meg a kellemes hangulatról, szuper gasztronómiai különlegességekről és csodás balatoni kilátásról sem!

Borítókép: azigazi.hu