A 38. Lidl Balaton-átúszás rajtja Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályánál lesz, innét a balatonboglári, Platán Strandra fognak megérkezni azok, akik teljesítik a távot.

A koronavírus miatt kialakult körülmények miatt el kellett napolni a 2020-as Balaton-átúszást, ám az esemény weboldalán kihirdették az új időpontot: augusztus 1-én, szombaton indulhatnak a kihívás teljesítésére az úszók. Nevezni lehet online és a helyszínen is.

Az 5200 méteres távot teljesíteni vágyóknak szüksége lesz egy 1 hónapnál nem régebbi, az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolásra. Ezt a helyszínen is be lehet majd szerezni, ám a szervezők javasolják a dokumentum előzetes beszerzését, hiszen előjelentkezéssel így a nevezési díj is kedvezőbb lesz.

A rajtolás várhatóan 8 és 12 óra között lesz. Ezen az módosíthat majd, hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.
A részvételt a szervezők azoknak biztosítják, akik befizették a nevezési díjat, rendelkeznek orvosi igazolással és úszó karszalaggal. Fontos, hogy időben érkezzünk, hiszen az első 10 ezer, helyszínen megjelenő úszó vehet részt a Balaton-átúszáson, amennyiben megfelel a fenti feltételeknek.

Fotók forrása: facebook.com/momomediakft