Ha a Balatonnál járunk, mindenképp érdemes felfedezni a tó tágabb környezetét is. Kiváló lehetőség erre Zala megye, amely a gyönyörű zöld erdőségeken kívül számos programot kínál számunkra erre a nyárra. Tartsatok velünk!

Keszthely és környéke

2022. július. Helikoni Éjszakák szerdánként

Júliusban minden szerdán a Helikoni Éjszakák keretében este vezetett túrával egybekötött múltidéző kastélylátogatáson és/vagy komolyzenei koncerten művelődhetünk a Festetics-kastélyban.

Elstartolnak az elmaradhatatlan bornapok is a térségben. Megér egy kitérőt a :

2022.07.14-17. Gyenesdiási Bornapok

…ahol a borkóstolás mellett egyéb zenei programokon is részt vehetünk.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Keszthelytől egy ugrásnyira fekvő Rezi községében, pontosabban annak szőlőhegyén megrendezésre kerülő Nyitott Pincék Éjszakája.

2022.07.23. Nyitott Pincék Éjszakája a Rezi Szőlőhegyen

Az eseményen a helyi szőlőből készült borok mellett a helyi sajtműhely termékeit is megkóstolhatjuk friss kenyérrel, amely a helyi Kelemen Kenyere pékségből származik, és illata mellett az íze is isteni. A borok, szörpök, finom falatok mellett a jó társaság sem marad el.

Zalaszentgrót és környéke

Nyitott Porták a Zala-völgyében

A Zala-völgyében gazdálkodó és az ott működő helyi kézművesek, termelők gondoltak egyet, és lehetővé tették, hogy beleshessünk a gazdák életének kulisszái mögé. A borkóstolás mellett kertészkedhetünk, cukorperecet készíthetünk, de aki szeretné, akár a méhészkedést is kipróbálhatja.

2022.07.16. II. Zala Megyei Pajtaszínház Találkozó

Hallottatok már a pajtaszínházról? A tavaly elindított rendezvény célja, hogy lehetőséget nyújtson a helyi színjátszó csoportoknak a fellépésre. A helyszínt pedig a kehidakustányi mariska Udvar biztosítja. A programok 10 órától 18 óráig tartanak, az előadások mellett lehetőség van kézműves termékek vásárlására is.

Zalaegerszeg és környéke

2022.07.08-17. Göcseji Dombérozó

Tíz napon keresztül, harminckét településen dombérozhatunk, ahol megismerhetjük a göcseji kultúrát, gasztronómiát, szokásokat és hagyományokat. A programoknak a tájegység eldugott települései adnak otthont. Aki aktívabb kikapcsolódásra vágyik, bebarangolhatja a “szegek” csodás vidékét.

Lenti és környéke

2022.07.08-10. Fatemplom Fesztivál

Magyarföldön az ökumenikus Fatemplom környezete három nap erejéig megtelik élettel. A helyszínen olyan neves előadók lépnek fel, mint a Kaláka Együttes és a Csík Zenekar, de lesz jazz, nép- és világzene, valamint könyvbemutató is.

2022.07.29-31. Szécsiszigeti Folk Fesztivál

A Folk Fesztivál a népi hagyományok, úgy mint a népzene és a néptánc megismertetését és népszerűsítését tűzte ki célul.

Forrás: https://szeretunkzala.hu/

Vineyard photo created by wirestock