Március 23 és 24. Hamvas Béláról szól majd Balatonfüreden. Az író, filozófus március 23-án született és 50 éve hunyt el. Az ő munkásságának állítanak emléket a programok során.

Pénteken (március 23.) a Tagore sétányon kezdődik az emlékünnepség a Hamvas-hársnál. A köszöntő Prőhle Gergelytől, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójától várható, miközben az Ifjúsági Fúvószenekar közreműködik.

A Blaha Lujza Hotel különtermében, 17.00-tól a Hamvas napokhoz kapcsolódó előadásokon vehettek részt. Prőhle Gergely pedig átadja a Sava Babić-díjat. Hamvas halálának 50. évfordulója alkalmából Szőcs Géza költő, miniszterelnöki tanácsadó emlékezik meg. Beszélgetnek a legújabb Hamvas kötetekről, és filmrészleteket láthattok az Így láttak ők című filmből. Beszélgetőpartnerek:  Szőcs Géza, Palkovics Tibor, Katona Zsuzsa, Stamler Ábel

Szombaton (március 24.) a Koloska Csárdában folytatódik a program. 10.00-kor indul egy emlékséta a Hamvas-hárshoz, ahol Szarvas József színművész közreműködik.

18.00-tól a Vaszary Galéria Széchenyi termében Jiří Menzel: Sörgyári capriccio című filmjét vetítik. A vetítés után cseh sörkóstolóra is lehetőség nyílik a Vaszary Kávézó jóvoltából. a Sörkóstolójegy a helyszínen váltható.

 

 

 

 

 

 Balatonfüredi Tavaszi fesztivál

1 hozzászólás