Zalaszabarban az ország első, nyilvános, rögzített telepítésű hullámvasútját avatták fel, több más fejlesztéssel együtt a Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban a hétvégén.

A Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán által alapított tábor és élménypark legújabb attrakciója a 280 méter hosszú, több mint 40 kilométer/óra sebességű Balatoni Hullámvasút. Emellett bővült a csónakcsúszda, új pihenőtér létesült, valamint fogadóépület és látogatóközpont is épült. A beruházások a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósultak meg. 

Forrás: zaol.hu

Aki nem ismerné, Zalaszabar egy különleges hely a festői Kis-Balaton közvetlen közelében, ahol a Holnapocska Táborban súlyosan beteg gyermekek számára 5-6 napos programokat szerveznek, hogy mosolyt csaljanak arcukra. Hiszen a felépülésben kiemelt szerepe van az önfeledt nevetésnek, új élményeknek, és a mindennapi életbe történő visszailleszkedésnek a kórház után. A táborok élményterápiás jellegűek, ahol a gyerkőc nem “különc a maga betegségével”, hanem ugyanolyan, mint a társai. Egy közösség része.

Forrás: holnapocska.hu

Aki kalandtáborba jelentkezne, ezeket hétvégente teheti meg, melyekre a 7-16 éves korosztály jelentkezését várják. A táborok az önfeledt játékról, kirándulásokról szólnak: van itt kötélpálya, hófánk, kültéri és beltéri csúszda, de interaktív foglalkozások is a természetházban.

A gyermekek számára a tábor maga a földi paradicsom lehet, hiszen az ország legdinamikusabban fejlődő kalandparkjának területén helyezkedik el. A Zobori KalandoZoo-ban mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot: Van itt beltéri csúszdapark, a VR-zónában virtuális sétát tehetünk a kalandparkban vagy épp autóversenyezhetünk. Az Ability park és ökoházban pedig izgalmas játékok várják a gyerekeket. Szabadulószoba, mozi, szinte nem is lehet választani.

Forrás: zobori.hu

Igazi kikapcsolódás lehet az egész család számára. Jó és rossz idő esetére ugyancsak megfelelő. A park után irány a Kis-Balaton, ahol ugyancsak csomó élménnyel gazdagodhatunk. Jó kis hétvégi program. A Holnapocska Tábor pedig egy szívhez szóló kezdeményezés.

Borítókép forrása: CsodálatosBalaton