Egy egyedi életmódfesztiválon és élményforgatagban lehetett részük azoknak, akik részt vettek a hatodik alkalommal megrendezett Everness Fesztiválon Alsóörsön június 20-25. között.

A szélsőséges időjárás sem szegte kedvét annak a rengeteg embernek, akik ellátogattak a Balaton partjára, legalább is a gomba számra szaporodó sátrakból erre következtettünk.
Idén a tudatosság rendezvényén mintegy 300 külföldi és hazai fellépő 22 helyszínen szánta idejét arra, hogy közönségét életre szóló élményekkel gazdagítsa.

A nyaralás mindenkinek mást jelent. Van, aki egyszerűen lazulni szeretne, más aktívan, esetleg bulizással töltené a szabadnapokat, és vannak, akik a belső lelki munkára és fejlődésre szánják az időt.

A fesztiválon ki-ki kedvére válogathatott a lelki fejlődését segítő programok közül, a 22 helyszínen tánc-, mozgás-, és jógaprogramokkal, koncertekkel léphettek az önismeret útjára.

Helyszínről helyszínre haladva kíváncsi tekintetekkel teltek meg a kis sátrak, néhol mozdulatlan, lazuló emberek hangfürdőztek, a parton pedig meditációs csoportok kerültek kapcsolatba lényük mélyebb rétegeivel. A workshopokon ki is próbálhatták az elsajátítani kívánt készségeket: Hogy legyek magabiztosabb? Hogy szeressem magam? Hogy szabaduljak ki a mókuskerékből?

A zenés színpadok közelében átszellemülten vehettük fel a ritmust az ősi dallamokkal: a Tribali például a fesztiválon mutatta be legújabb albumát, de hallhattuk Sudhát is, aki a spirituális mantraéneklésből adott egy kis ízelítőt.Körbetekintve az arcokon kiegyensúlyozottság, elégedettség látszott. Valahogy minden olyan lassúnak tűnt. Senki sem sietett sehová, élvezték a jelen adta örömöket.
Eme hétköznapoktól védett közegben minden korosztály feltűnt, hiszen az önismeret megalapozását nem lehet elég korán vagy túl későn elkezdeni.

A rengeteg résztvevőt látva ráébred az ember arra, hogy egyre többen jönnek rá, hogy az  önismeret és kiegyensúlyozottság elengedhetetlen feltétele egy harmonikus, boldog életnek, s hogy ezt a boldogságot odabenn kell keresniük. A fesztivál ehhez próbált segítséget nyújtani, egy olyan környezetben, ahová nagy valószínűséggel mindenki hasonló indíttatásból indult el.