A fejlődéshez elengedhetetlen az önismeret. Sajnos azonban rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut magunkra. Otthoni és munkahelyi teendőink mellett valószínűleg nem épp a belső hangunkkal fogunk foglalatoskodni, ezért preferálják sokan az egyre elterjedtebb elvonulásokat. Távol a napi rutin csábításától és feladatainktól végre lefejthetjük a hagyma héját.

Ha úgy érzed, hogy épp itt az ideje a belső nagytakarításnak, jó kiindulópont lehet a nyár végén megrendezésre kerülő Everness Fesztivál, amely idén új helyszínen várja az érdeklődőket. Ahogy azt Klein-Szőke Viktória programigazgató megfogalmazta- a Siófok melletti sóstói kemping egy olyan családias, bensőséges terület, amely az elmúlt két évben felgyülemlett nehézségek után végre lehetőséget nyújt az elmélyülésre és egyben a szórakozásra is igény szerint.

A Balaton partján ezáltal nemcsak a testünk úszhat, hanem a lelkünket is megfüröszthetjük. A fesztivál öt napja során az önmagunk felé vezető módszerek és élmények kapják a főszerepet, hogy mindazok által hosszú távra olyan eszközöket kapjunk, amelyekkel a hétköznapok hullámvölgyeit könnyebben kezeljük, a felmerülő nehézségekkel hatékonyabban küzdhetünk meg.

A programokat elnézve, érdemes egy saját órarendet összeállítani, de sodródhatunk is az árral, biztosan jó dolog sül ki belőle. Több program napi szinten elérhető, érdemes például becsatlakozni a jóga foglalkozásokra, ahol Lőrincz Imrével találkozhattok, aki Hatha jógát tart, illetve Ládonyi Bori gongfürdős jógáját sem kéne kihagyni, de lesz Acro jóga is Németh Eszterrel. de az öt nap során táncfoglalkozások, meditáció és koncertek során is gyakorolhatjuk az ellazulást. A hangterápiás térben fellép többek között Karacs Ildi, a Deep Soundjourney és Ábrahám Beáta.

A zenei színpadokon fellép a Pachamama Band világzenei szövetsége, a Gaia Tree, akik a különféle tradíciókat vegyítik össze, ezzel alkotva valami különlegeset, a Kirtan Jam, a Vágtázó Csodaszarvas és a Lanou zenekar. Sokaknak ismerős lehet továbbá a Samsara Boulevard és a Karma Pema Dorja Ölvedi Gáborral, de lesz itt spirituális drum & bass is a Tosoda Project révén.

A hét színpadon mindezek mellett további előadások és workshop-ok is helyet kapnak. A szervezők idén a hazai előadókra összpontosítottak, hogy ezáltal támogassák őket az elmúlt év nehézségeit követően. Idén többször is előkerül a tudatosság témája, legyen szó tudatos teremtésről vagy a tudatos férfi útjáról. Kíváncsian várjuk azonban Balogh Otto előadását, amelyben arra törekszik, hogy lehetne Buddha üzenetét a 21.századra vonatkoztatni – Byron Katie 4 kérdése alapján. Izgalmas helyszín az Intimitás Színpad is, ahol a tudatos szex és szakrális szexualitás témájába nyerhettek betekintést.

Aktuális témák egy aktuális időben. De ha csak chilleznél egy kicsit, akkor is ott a helyed! Ha még nem tudod, hogy mit csinálj a nyár utolsó napjaiban, itt egy jó lehetőség. Balaton, önismeret, jó társaság= Everness.

Nézzük, hogy pontosan hol és mikor tudtok csatlakozni:

Fesztivál időpont: 2021. augusztus 25-30.

Helyszín: Balaton, Siófok-Sóstó

További információ: https://www.evernessfesztival.hu