A tavalyi év a rég várt fesztiváljainkat is letarolta. A szervezők sokáig bizakodtak, hátha valamilyen csoda folytán megrendezésre kerülhetnek programjaik, sajnos azonban ez nem így történt.

Úgy tűnik, hogy a 2021-re tervezett fesztivál időpontok egyelőre nem változnak, de semmit nem mernek ígérni azzal kapcsolatban, hogy valóban meg tudják-e majd rendezni azokat. Valószínűleg március hónap lesz kritikus annak szempontjából, hogy a szervezők eldöntsék, van-e értelme megszervezni az eseményeket- nyilatkozta korábban Kádár Tamás a Sziget Zrt. ügyvezetője.

Nehézséget jelent, hogy a fesztiválok esetében bő egy évvel korábban elindul a fellépők lefoglalásának folyamata. Ebben a helyzetben azonban számos lemondás, utolsó pillanatos változtatás is benne lehet a pakliban, főképp a külföldi előadók esetében. További kiemelendő téma a jegyértékesítésekkel, illetve azok visszafizetésével kapcsolatos, de megemlíthetnénk a határzárakat és korlátozásokat is. Jelenleg talán a rugalmasság lehet egy kulcsfogalom. Az adott pillanatnak megfelelő terveket készítenek, és ha szükséges, ezeken módosítanak. Talán a nyár végi fesztiválok nagyobb eséllyel rúgnak labdába.

A Paloznaki Jazzpiknik már bejelentette nyári dátumát. Jó esetben július 27-31. között szervezik meg. Az első nap tervezett fellépője a Level 42, pénteken Caro Emerald és a zárónapon a Kraak and Smaak zenekar várja közönségét.

A VeszprémFest minden idők leghosszabb és legizgalmasabb fesztiválját tervezi 2021-re. Július 11-18. között a már jól ismert helyszíneken, a História Kertben és a Várban felállított nagyszínpadokon a nemzetközi jazz, pop és világzene sztárjai lépnek majd fel, a Jezsuita Romkertben pedig a hazai zenei élet kiválóságai adnak koncertet.  Jamie Cullum július 14-én a História kertben, Tom Jones július 18-án a VeszprémArénában ad koncertet!

A Balaton Sound szervezői óvatosan nyilatkoznak. Egyelőre tervek vannak, dolgoznak a lehetőségeken, a pontos dátumot azonban tudtunkkal még nem hozták nyilvánosságra.

A Strand Fesztiválosok egyelőre úgy készülnek, hogy megtartják a fesztivált, augusztus 17-21. között. Az előzetes infók alapján velünk bulizik Ellie Goulding, Timmy Trumpet, SUM41, Parov Stelar, és a Milky Chance.

A B my lake is gőzerővel készül 2021-re. Ha minden jól megy, a fesztivált augusztus 18-21. között szervezik meg.

Vannak, akik optimisták, mások borúlátóbbak. Így év elején nehéz jóslatokba bocsátkozni, hiszen minden napról napra változhat. Igyekszünk friss infókkal szolgálni nektek, hátha picit tervezgethetünk a nyárra.