Ha Balaton, akkor a strand szezon mellett beindul a fesztivál szezon is. Cikkünkben egy rövid összefoglalót olvashattok az idei év legjobbnak ígérkező eseményeiről.

Rögtön májusban startol a Nyitott Balaton programsorozat, amelynek célja megmutatni, hogy a Balaton Régió nemcsak nyáron lehet vonzó a látogatók számára, hanem a tavaszi időszakban is oda vonzza a kíváncsiskodókat. Idén tavasszal ráadásul május összes hétvégéjét felölei a program, amibe egy 4 napos és egy 3 napos hosszú hétvége is beleesik. Széles a kínálat: pl. Kerékpártúrák, gyalogtúrák, vízi sportok, gyermekprogramok, borkóstolók, zenés programok várják a látogatókat.

Bor-Könyv-Jazz Fesztiválfesztivalszezon

 Borozgatás a Balaton parton egy jó könyvvel a kezünkben, miközben kellemes jazz szól a háttérben. Kell ennél több?

Az országos könyvhéthez csatlakozva Balatonfüred is otthont ad pár napra az irodalomnak. A négy nap során számos könyvbemutatóval találkozhatunk, tele újdonságokkal. Egy jó könyv mellé pedig jó bor dukál, ezért a Blaha utca éttermeiben borkóstolókra is számíthatunk.

Helyszín: Balatonfüred, több helyszínen

Időpont: 2018. Június 7-10.

 

XIV. Levendula fesztivál és levendula hetek

 2018-ban is megrendezésre kerül a Tihanyi levendula fesztivál. A fesztivál kezdetén a Levendula szedd magad! akcióra kerül sor, ahol bespájzolhatunk ebből a csodás virágból, a készlet erejéigJ Majd ezt követi maga a fesztivál. Betekinthetünk a levendula termesztésének és feldolgozásának hagyományaiba, és részt vehetünk a fesztivál fénypontján, a levendula-aratáson is.

Helyszín: Tihany

Időpont: 2018. Június 22-28. Levendula szedd magad

2018. Június 29-július 1. XIV. Levendula fesztivál

 

BEACH Fesztivál

 Június végén a lazulni vágyókat várják a balatonfűzfői BEACH fesztiválon. A balatoni sportok népszerűsítése mellett (szörf, SUP és más vízsportok) nappal kulturális programok biztosítják a kikapcsolódást, majd a naplementével kezdődhetnek a koncertek és a hajnalig tartó bulizás.

Helyszín: Balatonfűzfő, Surf-Beach

Időpont: 2018. Június 21-24.

 

Everness Fesztivál

 A BEACH Fesztivállal szinte egy időben Alsóörsön az Everness Fesztivállal bulizhatunk, csak kicsit másképp. Itt a környezettudatosságé, gyógynövényeké, asztrológiáé és jógáé a főszerep, esti koncertekkel tarkítva. A fesztiváli forgatagban összefuthatunk Soma Mamagésával vagy akár Müller Péterrel.

Helyszín: Alsóörs

Időpont: 2018. Június 20-25.

 

Balaton Sound

 Az elektronikus zene nagyágyúiért idén is biztosan sokan veszik a gumicsizmát és az időjárással és tömeggel dacolva ellátogatnak Zamárdiba. A legnagyobb sztárok közül sokan már hónapokkal korábban elfogadták a felkérést, így a Nagyszínpad headliner sora tulajdonképpen el is készült. Olyan nevek kerültek fel a listára, mint a The Chainsmokers amerikai elektropop-duó, a szemtelenül fiatal DJ Martin Garrix és természetesen David Guetta sem hiányozhat. A dance-EDM irányból Jonas Blue jön a Soundra. A hiphops, R&B-s vonalat pedig a holland W&W erősíti.

Helyszín: Zamárdi

Időpont: 2018. Július 4-8.

 

ARTplacc

Tihany újra a figyelem középpontjába kerül kortárs művészeti jelenségeket és alkotókat felsorakoztató fesztiváljával. A fesztivál oldalán kulturális élménydömpingként jellemzik, ahol a művészet iránt érdeklődők és műértők is különleges kaland részesévé válhatnak. A valós és virtuális terek elgondolkodtatnak, elvarázsolnak. Mindenképp bevonódik az ember.

Helyszín: Tihany

Időpont: 2018. Július 16-20.

 

VeszprémFest

Évről évre töretlen érdeklődést élvez a VeszprémFest, ahol a világzenétől a jazzen át az operáig mindenféle zenei műfaj kedvelői megtalálják kedvenceiket. Hosszan sorolhatnánk a világsztárok névsorát, lássunk néhány nevet, amelyek magukért beszélnek: Vaya Con Dios, Katie Melua, Omara Portuondo, Gregory Porter, Lisa Stansfield, Jamie Cullum, Tom Johnes, Richard Bona. Elég fülbemászó program.

Helyszín: Veszprém

Időpont: 2018. Július 11-15.

 

 

Veszprém Utcazene Fesztivál

 A nyár egyik leghangulatosabb bulija. A világsztárokat követően a legszórakoztatóbb és tehetségesebb utcazenészekkel találkozhatunk, ha ellátogatunk Veszprémbe vagy a VeszprémFest után meghosszabbítjuk a nyaralást.

Helyszín: Veszprém

Időpont: 2018. Július 18-21.

 

 

Művészetek Völgye

 Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A név néha magáért beszél. Kapolcs és környéke mesevilággá változik: vásárok, koncertek, színházi előadások váltják egymást a 28. Művészetek Völgye Fesztiválon. A kulturális programok mellett csodás gasztronómiai kínálattal is készülnek. Több ezer program és fellépő vezet át az augusztusba. A tíz napos fesztiválon közel 1200 programmal várják a látogatókat.

Helyszín: Kapolcs, Vigándpetend, Taliándörögd

Időpont: 2018. Július 20-29.

 

Samsara Fesztivál

 Íme egy kakukktojás a többiek között. Hogy mitől más a Samsara, mint a többi fesztivál? A vízpart helyett egy erdőbe szervezték Siófok-Törekin. A célközönség pedig a jóga szerelmesei. Érkeznek jógik, sámánok, gyógyítók, pszichológusok. 3 színpad, 120 jóga workshop, számos zenei fellépő. Pszichedelikus összejövetel, csoportos gyógyulás!

Helyszín: Siófok-Törekin

Időpont: 2018. Augusztus 6-12.

 

Strand Fesztivál

 Jaj, úgy élvezem én a strandot…Az idei Strand Fesztivál fellépőivel ez az élmény garantált.

Zamárdival zárjuk a szezont. Thirty Seconds To Mars, Kungs, Robin Schulz, Ákos…csak hogy pár nevet említsünk a nemzetközi fellépők közül. Velük érdemes energiát gyűjteni a következő szemeszterre.

Helyszín: Zamárdi

Időpont: 2018. Augusztus 22-25.

 

B.my Lake

 A Strand Fesztivállal párhuzamosan idén Keszthelyre látogatnak az elektronikus zene szerelmesei. Közép-Európa egyik legkedveltebb fesztiváljává nőtte ki magát 2013-as indulása óta. A techno/tech-house, minimal, house zene legmeghatározóbb előadóival találkozhatunk.

Helyszín: Keszthely (javítás: Zamárdi helyett)

Időpont: 2018. Augusztus 22-26.

 

Csak kapkodjuk a fejünket a sok program láttán. E rövid összefoglalóval próbáljuk átláthatóbbá tenni a kavalkádot, nehogy lemaradjatok kedvenceitekről. És hamár kedvencek itt olvashatok Halott Pénz Dj-vel egy riportot

6 HOZZÁSZÓLÁS