Kisgyerekkel nyaraló családoknak egyáltalán nem mindegy, hogy milyen strandot szemelnek ki a nyaraláshoz. Szerencsére azonban egyre több balatoni strand gyerekbarát környezetet próbál kialakítani, hogy gondtalan legyen az ott töltött idő. Elsődleges szempont, hogy tiszta legyen a víz és persze a környezet is. Legyenek öltöző fülkék, esetleg zárható szekrények. A játszótér sem mellékes. Természetesen, ha megéhezünk, tudjunk hol enni-inni, és az sem hátrány, ha nem csak a jó öreg lángos-palacsinta szerepel a kínálatban. A víz pedig mélyüljön lassan.

Összeállításunkkal egy kis segítséget szeretnénk nyújtani, hogy merre induljatok, ha ilyen és ehhez hasonló családbarát szolgáltatásokra vágytok.

 Vonyarcvashegy: Lido strand

Több listán is előkelő helyen szerepel az északi parton elhelyezkedő, a fiatalok körében nagyon népszerű strand. Partszakasza homokos, a Balaton mellett gyermekmedence is megtalálható, EU-komform játékaival, vízisípályájával, vízi színpadával és szörfiskolájával gyerekek és felnőttek körében is közkedvelt. Kabinok bérelhetők, az öltözők ingyenesen használhatók.

Belépődíj: felnőtt: 750 Ft, gyerek: 350 Ft

 

Gyenesdiás: Diási játékstrand

Tavaly elnyerte a legcsaládbarátabb és legsportosabb balatoni strand díjat. Valóban nagyon sok bringás megfordul a strand területén, továbbá a gyerekeket hatalmas játszótérrel várják, a legkülönfélébb ügyességi és kreatív játékokkal megtöltve. Emellett egy partszakasz kimondottan a gyerekeknek let kialakítva. Itt a homokos partszakasz mellett végig puha füves terület húzódik. A legutóbbi fejlesztésnél delfin-alakú pancsolóval, mediterrán hangulatú árnyékolókkal és koktélozóval, különböző szabadtéri játékokkal bővült a strand.

Belépődíj: felnőtt: 750 Ft, gyerek: 400 Ft

 

Balatongyörök községi strand

Árnyas és napos területek váltakoznak a balatongyöröki strandon, a lidós partszakasz pedig kedvez a kisgyermekes családoknak. Minden megtalálható, ami a gyermekek és felnőttek figyelmét is leköti: játszótér, vízi csúszda, gyermekmedence, röplabda, kosárlabda és teniszpálya, csónak-, vizibicikli kölcsönzés, viziaerobik, szörfoktatás-, kölcsönzés. Mindehhez csodálatos panoráma társul. A strand vize kiváló minőségű, minden évben kékhullám zászló kitüntetéssel díjazott.

Belépődíj: felnőtt: 700 Ft, gyerek: 400 Ft

 

Szigliget

Szigliget elsősorban csodás váráról hires, de strandjával is büszkélkedhet. Partszakasza

Fotó forrása: Vízimentők Országos Szakszolgálata

sekély és homokos, kis játszótérrel, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat. Napos és árnyékos részek váltják egymást. A strand területén étterem, salátabár és kisbolt is található. A strand területén újonnan épült, színvonalas öltözők, kabinok, zuhanyzók, WC-k állnak a vendégek rendelkezésére.

Belépődíj: felnőtt: 600 Ft, gyerek: 300 Ft

 

Balatonfüred: Kisfaludy strand

Folyamatos fejlesztésekkel tették népszerűvé a füredi strandot. A gyerekek örömére több szakaszon is lidós, medrét pedig iszaptalanították és homokréteggel töltötték fel.  Sportpályák, két játszótér, animáció, vízisporteszközök, medence, mozgássérült lejáró, WC, zuhanyzó és több büfé, csárda, önkiszolgáló étterem is található a strand területén.

Belépődíj: felnőtt: 700 Ft, gyerek: 450 Ft

 

Balatonlelle

A déli part egyik legkedveltebb nyaralási helyszíne, Lelle. Belépődíjas Napfény strandján homokos, lidós partszakasz várja a gyerekeket és felnőtteket. A strand különlegessége az élményfürdő: szauna-házzal, három medencével és egy óriás hullámcsúszdával A több játszótér és a hatalmas homokozó ugyancsak népszerű. A Napfény strand mellett szabadstrand is található.

Belépődíj: felnőtt: 600 Ft, gyerek: 300 Ft (Napfény strand)

 

Fonyód: Sándortelepi Panoráma strand

A második nagyon hosszú lidós strandot Fonyód tudhatja magáénak. A fejlesztéseknek köszönhetően játszóterek, sétányok, közösségi épületek lettek kialakítva. A víz sekély, sok játéklehetőséggel, csúszdákkal, várakkal, kalózhajós és vizes játszótérrel.

Belépődíj: felnőtt: 500 Ft, gyerek: 300 Ft  (Ezen kívül szabadstrand is megmártózhatunk.)

 

Balatonszemes

Az Élményfürdő a szemesi Berzsenyi szabad strandon található, attól mégis elkülönítve. A gyermekbarát élményfürdő meleg vízzel, különleges szórakozási lehetőségekkel várja a családokat.

 

Amint azt olvashatjátok, mind az északi, mind a déli parton találhattok olyan szuper helyeket, ahová gyermekeiteket is jó szívvel elvihetitek, hogy a nyaralás ne csak a stresszelésről szóljon.