Húsvéti készülődés a Balaton körül

3
603

A Balaton számos pontján remek programokkal várják az érdeklődőket hangulatosnál hangulatosabb húsvéti programokkal. 

A keszthelyi Balatoni Múzeumban együtt készülhetnek a Húsvétra az arra járók. A népszokások megismerése mellett a résztvevők megtekinthetik a múzeum hímestojás-gyűjteményét, és elsajátíthatják a tojásfestés csínját-bínját, többek között a viaszolást, karcolást, szalvéta technikát. Ünnepi dekorációk készítésére is lehetőség nyílik. Igazi családi program március 28-án és április 2-án és 3-án.

Hagyományőrzés vagy formabontás? Mindez együttesen jellemzi a húsvéti hétvégén megrendezésre kerülő III. Húsvéti Nyuladalmat Siófokon március 30. és április 2. között.

Az előző évekhez hasonlóan idén is színes programokkal, koncertekkel, meglepetésekkel készülnek a kicsik és nagyok számára az ingyenes programokon. A Fő téren kézműves- és gasztronómiai vásár, őstermelők mutatják be portékáikat, míg a gyermekeket interaktív előadások, gyermek zenekarok, népi- és logikai játékok várják.

Gyenesdiáson a Pásztorháznál és a Községházán március 28-án a tojásfestés mellett lesz kemencében sütés, húsvéti dekorációk, baba- és gyerekholmik vására, veterán autók kipróbálására is lesz lehetőség, és az állatsimogatás sem maradhat ki a sorból.

A húsvétvasárnap előtti szombatot a tihanyi PIAC Placcon is el lehet tölteni. Birkagulyás élőzenével, a kicsiknek állatsimogatóval. Aki teheti, látogasson el.

3 HOZZÁSZÓLÁS