A jazz örök és halhatatlan, folyamatosan megújuló, sokszínű. Magyarországon is megvan a maga hagyománya, és valljuk be- nem csoda, ha fesztiválokat építenek köré. Nem lehet ez másképp a Balatonnál sem, ahol egész nyáron jazz dallamok csendülnek fel.

 Badacsonyörs: Élőzenés Borpiknik

Jún. 9- Aug. 25., szombatonként 15.00-18. között

A Folly Arborétum és Borászat szombatonként kellemes zenei aláfestéssel járható körbe. A százéves cédrusok és fenyők alatt piknikezhetünk, és a csodás panoráma mellett a Folly család borait is élvezhetjük.

Veszprém: Rozé, Rizling és Jazz Napok

Júl. 6-15., Óváros tér

A VeszprémFest kísérőrendezvénye során a hazai jazzélet fiataljaival ismerkedhetnek, miközben a környék kiváló borait kóstolhatjátok. A 30 borászhoz 30 koncert társul.

 

Balatonboglár: Jazz és a Bor Fesztiválja

Júl. 11-14., Varga Béla Kulturális Központ udvara

A mediterrán hangulatú helyszínen esténkét két koncerttel és 4-6 borász legfinomabb boraival várnak!

 

Siófok: Siófoki New Orleans Jazzfesztivál

Júl. 12-13., Fő tér

A jazz kedvelői számára a rendezvény igazi csemege lesz, hiszen a gipsy swingtől a ragtime-on át a dixielandig kaphatunk ízelítőt, ahová az ország minden részéről érkeznek zenekarok.

 

Paloznak: Paloznaki Jazzpiknik

Aug. 2-4., több helyszínen

A három nap során több mint 20 zenei produkciót hallhatunk. Elkalandozhattok a funky, swing, hiphop világába. Olyan fellépőkkel találkozhattok, mint Jamie Cullum, az Electro Deluxe vagy egy igazi jazz és soul klasszikus, a Soul II Soul. A már jól bevált kisebb, klubosabb helyszíneket megtartják, ahol környékbeli borok és gasztronómia is vár!

Balatongyörök: 10. Jubileumi Balatongyöröki Jazzfiesta

Júl. 12., 19., 26., Aug. 2., 9., 18., Móló Café

A jazz különféle irányzatait (dixieland, funky, blues) élvezhetitek a 10 éves Jazzfiesta révén a Balaton-parttól egy karnyújtásnyira. Egy kis ízelítő: Boom Batucada Dobshow, Brazil Szamba Show, Blues Est, Sztár meg egy kicsi, László Attila Band, Malek Andrea

Alsóörs: Jazz-móló

Jún. 23., júl. 14., Aug. 11., Kikötő

Közvetlenül a strandnál élvezhetjük a jazz és klasszikus könnyűzene remekeit a Swing-Swing együttessel kellemes hangulatban.