Képregény rajongó vagy? Irány Szeged! Ugyanis november 24-én szombaton egy egész nap a képregények világáról szól majd. A Somogyi Könyvtárban (Dóm tér 1-4.) betekinthettek a képregények múltjába és jelenébe 10.00 és 17.00 között

A könyvtár földszintjén és alagsorában előadások, játékok, gyermekprogramok tarkítják a műsort, valamint a rajongók az idén is alkotás közben figyelhetik meg az ismert és ismertségre pályázó képregényrajzolókat, sőt, akár ők maguk is bekapcsolódhatnak a munkába, ha elég bátrak hozzá. Emellett a képregénykiadók és -terjesztők is bemutatják újdonságaikat. 

Az idei a tizedik Szegedi Képregényfesztivál, így érdekességként az első rendezvény egykori előadói az elmúlt tíz év személyes szakmatörténetéről mesélnek. A látogatók a magyar hagyomány mellett megismerkedhetnek olyan egzotikus országok képregénykultúrájával, mint Chile, Nigéria vagy Vietnam, Pilcz Roland szegedi rajzoló, Kalyber Joe megalkotója pedig bemutatja új hősét, YKX-t. 

Az idei Képregényfesztiválon a napokban elhunyt Stan Lee-re egész napos, folyamatos filmvetítéssel, kiállítással és előadással emlékeznek. A Marvel Comics egykori elnöke olyan karakterek megalkotásában vett részt, mint például Pókember, Hulk, Vasember, az X-Men és a Fantasztikus Négyes.

A belépés ingyenes!