A veszélyhelyzet elmúltával soha nem látott módon tudunk örülni a nyárnak. Összeszedtünk párat az elkövetkezendő időszak programjaiból, amelyekre mindenképpen érdemes ellátogatni.

Kép forrása: MTI/Bodnár Boglárka

Idén tavasszal fenekestül felfordult az életünk. Megszokott rutinjaink, a munka, az iskola és a szórakozási lehetőségek is jelentős átalakuláson estek át. Elszigeteltségünkben csak annak a reménye jelenthetett némi vigaszt, hogy mindez egyszer véget ér, nem tart, nem tarthat örökké.

Június 18-án döntés született: vége a veszélyhelyzetnek! Azonban augusztus 15-ig továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb zenés, táncos rendezvényt tartani. Mindez azt is jelenti, hogy a nagy, nyári programok jelentős része elmarad, hacsak a szervezők nem tudták megoldani, hogy későbbi időpontra halasszák rendezvényüket. Ennek ellenére rengeteg olyan programlehetőség kínálkozik a Balaton környékén, amelyek felüdülést jelenthetnek számunkra. Ezek közül szemezgettünk.

“Hévíz határtalanul”, avagy Ötödik alkalommal rendezi meg Hévíz az Angyalok és Csavargók Művésztelepet, melynek zárókiállítását június 25-én nyitják meg. A június 10-től 25-ig tartó művésztelepen tizennégy hazai festő vesz részt, ők ebben az időszakban nyilvánosan alkotnak a Belvárosi és az Egregyi Múzeumnál.

Kép forrása: zalamedia.hu

Június 19. és szeptember 5. között működik a MOL Nagyon Balaton – WOW Hungary Komp színpada. A Tihanyból és Szántód közt közlekedő BAHART kompok fedélzetén idén nyáron is a hazai zenei élet neves szereplői adnak koncerteket.

Június 26-28. között szervezik meg a Gyógyító Falu programot Gyenesdiáson. A rendezvény három napján részt vehetünk többek között közös, teremtő meditáción, szakrális körtáncon, előadást hallgathatunk a tudatos gondolkodásról, a spirituális selyemfestésről, valamint az elfogadásról és az elengedésről.

Idén is megrendezik a Jazz Fiestát Balatongyörökön. Július 9. és augusztus 20. között rendszeresen lesznek zenés produkciók a Kossuth téren, a templom alatt. A fellépők listáját a szervezők hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Kép forrása: Jazz Fiesta Balatongyörök facebook oldala

Nagy hagyományokra tekint vissza a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amit idén 52. alkalommal rendeznek meg. Európa leghosszabb és a Balaton legnagyobb vitorlásversenyén július 30-án startolnak a vitorlások. A 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj a megszokott útvonalon halad majd, azaz a Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Keszthely–Balatonfüred távot kell 48 óra alatt teljesítenie a versenyzőknek.

Kép forrása: MTI/Jánossy Gergely

A sport szerelmeseinek sem kell lemondania a szórakozásról. Augusztus 8-9-én rendezik meg Vonyarcvashegyen a Balaton Beach Rugby versenyt.

Közel 60 produkcióval – köztük világsztárokkal és 50 magyar előadóval vált teljessé a STRAND Fesztivál három színpadának programja. A szervezők minden eddiginél erősebb line uppal várják a fesztiválozókat Zamárdiba augusztus 18. és 22. között.

A Balaton Sound idén júliusban elmarad, viszont az elektronikus zenét kedvelőknek sem kell szomorkodni.  A B my Lake fesztivált idén augusztus 19. és 22. között rendezik meg Zamárdiban.

Kép forrása: en.festival.travel/festivals/b-my-lake/

Külföldi fellépőkkel, új időpontban jön a Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 20-22. között a jazz hazai és nemzetközi képviselői is jelen lesznek a Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában.

A Bondoró fesztivált ezúttal augusztus utolsó hétvégéjén, augusztus 28-30-án rendezik meg Kapolcson. Több mint tíz külföldi fellépővel, különleges utcaszínházi látványosságokkal és vásári forgataggal várják a közönséget.

A Művészetek Völgye fesztivál sajnos idén elmarad. A szervezők azonban az idei évre is tartogatnak meglepetéseket. Szeptemberben és októberben új programsorozat indul Kapolcson: összesen négy hosszú hétvégén várják az érdeklődőket a Völgyhétvégékre!