Csak lógatjuk a lábunkat a hűvös vízbe, előttünk csúcsosodnak a tanúhegyek, a Tihanyi apátság tornyai pedig lassan beleolvadnak a naplementébe. Nem, mindez nem csak a képzelet játéka, hanem bárkinek része lehet ebben a látványban, aki a Balaton déli partját választja úticélul.

Jelenlegi számunkban közvetlenül a vízparton elhelyezkedő Mirabella Campinget mutatjuk be egyenesen Zamárdiból.

A Mirabella név jelentése csodálatos, ami igencsak találó, hiszen a kemping által kínált szolgáltatások és programok valóban hozzájárulnak egy csodás nyaraláshoz.

Sokan a szállások minősége miatt tartanak a kempingezéstől, a Mirabella kínálta lakóhelyek azonban rácáfolnak erre. A vendégek négy típusú mobilház közül választhatnak. A házak teljesen felszereltek, hogy még otthonosabban érezhessük magunkat. A vendégsereg nagyságától függően érdemes választani. Természetesen a balatoni panoráma elengedhetetlen tartozék! A mobilházak mellett különböző méretű lakókocsi- és sátorhelyek is bérelhetők. A parcellák szépen kialakítottak, korszerű vizesblokkokkal, ipari mosó- és szárítógépekkel.

 

A kemping területén mozgáskorlátozott fürdő, valamint gyerekfürdető is található. Ezen kívül fürdőszobát is bérelhetünk.

A lakókocsi- és sátorhelyek nem csak kényelmesek, de ezen felül garantáltan a legjobb áron juthattok hozzájuk, hogy ez se jelentsen akadályt az úticél kiválasztásánál. A kedvező árú helyfoglalás mellett egyéb szolgáltatások esetében ugyancsak remek akciókra bukkanhattok (pl. Segway vagy szörfiskola), sőt ha nyomon követitek a kemping honlapját aktuális akciós csomagajánlataikra (hosszú hétvégék) is lecsaphattok.

Milyen egyéb előnye lehet még egy kempingnek? Például az, ha a nyaralás során nincs kedvünk hozzá, akkor el sem kell hagynunk a kemping területét, mégis mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet. Reggeliznénk egyet, de elfogyott a hozzávaló? Nincs más dolgunk, csak elsétálni a kemping saját kisboltjába, ahol mindent beszerezhetünk. Ha pedig valami tartalmasabbra vágyunk, akkor a Jégbüfében a helyünk. A kis büfében a házi készítésű hamburgerek, szendvicsek, saláták mellé sok-sok kedvesség, odafigyelés és kellemes beszélgetés is jár. Csakúgy, mint a Waterside csapata által működtetett étteremben. Természetesen a klasszikus strandbüfé sem hiányozhat, ahol a kimaradhatatlan lángos mellett palacsinta, hamburger és hot-dog is kapható.

Ha pedig nem fért a bőröndbe a huszadik fürdőruha, esetleg elnyűttük a gumimatracot, a kempingben kemping-, vízisport-, és strand- cikkek is megtalálhatók.

Elég volt a passzív pihenésből? Valami újdonságra vágysz? Ehhez sem kell messzire menni. Minden korosztály számára biztosítanak szórakozási lehetőséget: naponta más-más kézműves programok, családi játékok, társasjátékok, vetélkedők várják a vendégeket. Egész nyáron kiváló animációs programokkal kötik le figyelmünket. A hét fénypontja azonban a „Mirabella Fesztivál Nap”, ahol bárki kalózzá vagy akár helyszínelővé válhat pár órára tematikus rendezvényeiken.

A kempingen kívül is van élet. Ha esetleg mégis kitennéd a lábad, Zamárdiban sem fogsz csalódni. Zamárdi és környéke talán kevésbé ismert kirándulóhely, holott itt is van mit felfedezni. A Kereki vár, a szántódi nádas, a Kőhegyi kilátó és a szántódpusztai majorság mind olyan lenyűgöző helyek, amiket érdemes legalább egyszer meglátogatni. Zamárdi szívében pedig egy rejtett kincs is található: a Balaton Szíve téren áll az a szív szobor, amely a Balatoni Játszadalom rendezvény során a vízben sok száz ember kézfogásával évente létre jövő szívre utal. A szív vöröses színe a Balaton jellegzetes ásványi anyagát, a bazaltot szimbolizálja.

A Mirabellában azok is szívesen foglalnak szállást, akik egy jó buli kedvéért érkeznek Zamárdiba, hiszen minden évben helyet ad a Balaton Sound-nak, amit az idén július 4-8. között rendeznek meg, valamint a szezonzárás is Zamárdira vár a Strand fesztivállal, augusztus 22-25. között.

 

A Mirabellában kényelmesen pihenhetitek ki a hétköznapok fáradalmait akár aktív, akár lazulós nyaralásra vágytok.

 

3 HOZZÁSZÓLÁS