Már csak egy hét, és morzsa partyzhatunk a megújult balatonfüredi Morzsa Bisztróban. Április 28-án Zabáljcsak fel minden Morzsát névvel tartják idei megnyitójukat. A szervezők, csak hogy visszanyúljanak a foodtruckos aranykorig a Morzsa Reuben nevű fogással készülnek a vendégeknek.

Aki még nem hallott róla, a Morzsa Bisztró egy aprócska bisztró, skandináv hangulatban, elsősorban azoknak, akik egyszerű, de jó ételeket keresnek. A Szegedről induló Morzsa Guruló Bisztró food truck sorra vette be a fesziválokat, végül pedig Szeged helyett Balatonfüreden nyitottak bisztrót.

Fotó: Sammy

2017-ben tarolt megfizethető ebédmenüivel az északi parton. A tulajdonosok ügyesen éreztek rá a piaci résre: a bisztró a kifőzdék és a magasabb árfekvésű éttermek között helyezkedik el, mint egyfajta prémium menza. A kínálat eltávolodott a street food vonaltól, ehelyett igényes bisztró fogásokat kínálnak. Az ajánlat naponta változik, az alapanyagokra nagy hangsúlyt fektetnek, gondosan válogatják meg őket, és elsősorban a környékről szerzik be. A hely maga kissé szűkös, mint egy lakásétterem, ezt azonban a családias hangulat, a modern, fiatalos gondolkodásmód bőven ellensúlyozza. Reggelit, ebédet és vacsorát is kínálnak.

Borítókép forrása: a Morzsa Bisztró Facebook oldala