Mindig legyen nálad törölköző!” – hangzott el Douglas Adams legendássá vált regényében, A galaxis útikalauz stopposoknak-ban. És milyen igaza volt! Bizony a siófoki Aranypart Campingben csupán egyetlen törölközőre lesz szükségetek, és irány a strand!

Júniusi számunkban a déli part legismertebb és legnagyobb üdülőfaluját mutatjuk be nektek. Siófok központjától mintegy 5 km-re, kellemes környezetben, közvetlenül a Balaton partján terül el az Aranypart Camping.

Akik a nyaralás eme sajátos formáját választják, ezen a helyen minden adott a csodálatos panorámától kezdve, a Balaton hűsítő vizén át a szórakoztató programokig. A kemping szinte olyan, mint egy kisebb falu: ha nincs kedvetek kimozdulni, itt valóban mindent megtaláltok, amire szükségeket lehet. Miről is beszélünk?

A kemping területén könnyedén megtalálhatjátok a hozzátok leginkább illő szállást. A komfortos lakókocsi- és sátorhelyek mellett teljeskörűen felszerelt mobilházak és üdülőházak közül választhattok. A házakba lépve, mintha csak az Ikeában járnánk- letisztultság és funkcionalitás fogad. S mindez az egyik legkedvezőbb áron.

 Megéheztetek, de nincs kedvetek főzőcskézni? Mégis csak nyaraltok vagy mifene. Nincs más dolgotok, csak kiválasztani a kempingben található négy vendéglátó hely közül az éppen legszimpatikusabbat. A Retro Grill Büfé és a Retro Sarok klasszikus strandbüfé kínálattal próbálja elcsábítani a betévedőket. Ha hamisítatlan nyári ízeket kerestek, akkor a faházak között megbúvó Retro Grill Büfében a helyetek. A házi készítésű hamburgertől a lángoson át a hot-dogig mindent megkaphattok. A Retro Sarok étlapja is hasonló. Ha szeretnétek gyorsan bekapni valamit, legyen szó lángosról vagy kürtőskalácsról, ne hagyjátok ki!

Aki mindezeknél tartalmasabbra vágyik, az Alisca Étterem már 8.00-tól reggelivel várja. Étlapján a hagyományosabb ételektől kezdve a pizzáig sok minden megtalálható. Az étterem a kemping egyik legszebb helyén található, nagy zöldterületen, fákkal körülvéve. Fedett és nyitott terasszal is rendelkezik, így a szabadtéri grillezési lehetőséggel még hangulatosabbá válik. S végül, ki ne hallott volna a kemping területén megtalálható Paletta Bisztróról? Híre már Budapestig eljutott, olyannyira, hogy a fővárosban egész évben, míg szezonban a Balatonon két helyen (Balatonboglár és Siófok) közvetíti a balatoni életérzést kiváló fogásain keresztül. Bezerics Dani misszióként tekint a Balaton népszerűsítésére. Kínálata és kulináris kézjegye nagyon egyedi: kiváló minőségű, helyi alapanyagokból, elérhető áron szolgálja fel ételeit.

Próbáltad már az ikonikus Paletta fogásokat? Ha nem, a Pulled Ponty szendvics, a BigMekk és a Bazalt Burger rád várnak! Nem fogsz csalódni!

A kemping egy igazi közösségi tér, ahol akár lépten nyomon ismerősökbe ütközhettek. Vannak, akik barátként, ismerősként üdvözlik egymást, mások évek óta együtt térnek vissza, hogy új közös élményeket szerezzenek.

Miután egy jót pihentetek kényelmes szállásotokon, és jóllaktatok a strandbüfék valamelyikében, nincs más hátra csak egy jót szórakozni. Ha vízi élményekre vágytok, a Balaton mellett vízicsúzda és élménymedence is rendelkezésetekre áll, ha pedig a szárazföldön keresitek az élményeket, kipróbálhatjátok a buborékfocit vagy akár bringát bérelhettek, hogy azzal járjátok körbe a környéket. A lazulást minden nap masszázs segíti, illetve július 17-től a kemping kertmozijában adhatjátok át magatokat a kikapcsolódásnak. Különlegessége, hogy a csillagos ég alatt premier előtti filmeket láthattok.

A kempingen kívül pedig vár a siófoki pezsgés: a parton, a sétányon, a hömpölygő tömegben. Ráadásul a Siófokkal szomszédos Zamárdi ad otthont az egyik legmenőbb hazai fesztiválnak, a Balaton Soundnak. Szállást foglalni időben érdemes, hogy biztos helyetek legyen.

Reméljük már be is készítettétek azt a bizonyos törölközőt! Irány a nyár, irány az Aranypart!

Elérhetőségek: 8600 Siófok, Szent László u. 185., reservation@aranypartcamping.hu, +36 84 353 399

Nézzétek meg a szomszédos Zamárdiban fekvő Mirabella Camping-et is!