Lassan-lassan minden a helyére kerül, már ami a 2019-es fesztiválok programjait illeti. Itt van nekünk rögtön az Örvényeshegyi Piknik, amely sokak örömére újra megrendezésre kerül Zalacsányban. A fesztivál szezont ezúttal a jazz és soul egyik legkedveltebb előadója, Mario Biondi nyitja. 

Az erdőszéli színpadokon idén is összművészeti hétvégére számíthatnak a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongói. Május 24. és 26. között koncertekkel, előadásokkal és sok-sok gyerekprogrammal készülnek a szervezők. Mario Biondi péntek este lép fel, őt követi majd Lovasi András, a Bagossy Brothers Company, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Beck Zoli és Háy János, a Kaláka, Varró Dániel, A kutya Vacsorája, Pindroch Csaba, Malek Andi és az Eszement Meseband.

Mario Biondi

A szicíliai születésű művész jellegzetes, mély és érzéki hangjával lopta be magát a jazz és soul rajongók szívébe. A sármos óriásként is nevezett olasz énekes This Is What You Are című dalával került fel a slágerlistákra, sikere azóta töretlen, többszörös platinalemezes előadó, rajongótábora egyre nő. Május 24-én 20:00-tól a zalai dombok között varázsolja majd el a hazai közönséget.

Gyereknap az Örvényeshegy Pikniken

Idén május utolsó vasárnapján a gyerekek még nagyobb figyelmet kapnak: a programok között számos gyermekműsorral készülnek: játszóház, kézműves foglalkozások, népi játékok és körhinta várja a piknikre látogató gyerekeket. Varró Dániel és Molnár György játékos előadásain szórakozhatnak, fellép Malek Andi és az Eszement Meseband, gyereknapi koncertet ad a Kaláka.

Az irodalmi programokat madárcsicsergés színesíti, a színházi előadások varázslatos háttere az erdő, a részletek folyamatosan frissülnek a fesztivál hivatalos oldalán.

Dámszarvasok és patak parti tanösvény

A rendezvény fő helyszínéül szolgáló Pálos Resort idén bővülő területén a tulajdonosok rég tervezett fejlesztése valósul meg 2019-ben. Az Örvényes-patak völgye újra benépesül: április elején megérkeznek az első dámszarvasok az itt kialakított vadfarmra, egy erdei, patak parti tanösvénnyel, melyet már a fesztivál vendégei is bejárhatnak majd.

Jegyek elővételben korlátozott számban kaphatók!

Fotók és információk forrása a fesztivál hivatalos oldala.