Februárban nemcsak a farsangi programok miatt érdemes felkerekedni, hanem a szerelmesek napját is eltölthetjük a Balatonnál. Eléggé elcsépelt, hogy ne csak Valentin-napkor mutassuk ki szeretetünket, minek úgy felfújni a napot, de így legalább biztosan lehet okunk vagy szakíthatunk időt egy kis romantikázásra. És hol máshol tehetnénk ezt meg, mint a megannyi szépséget rejtő Balatonnál?

Azért, hogy megkönnyítsük nektek a választást, összegyűjtöttünk pár varázslatos helyszínt a meghitt percek eltöltésére.

Varázsold el párodat a Rózsakőnél!

Badacsonyi sétátokon érdemes felmászni a Kisfaludy-ház felett található Rózsakőhöz, amely nemcsak a legromantikusabb helyek egyike a Balatonnál, hanem a Badacsony egyik nevezetessége is. A szív alakú bazalttömb nevét Szegedy Rózáról kapta, aki férjével, Kisfaludy Sándorral szívesen üldögélt ezen a kövön, a balatoni panorámában gyönyörködve. A helyiek szerint “hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.” Ez elég romantikusan hangzik. Lánykérésre tökéletesen alkalmas hely:)

Badacsonyban található a szerelem lépcsője is, mely 464 lépcsőfokból áll, húzós, de az eredmény megéri: Ha felértek a badacsonyi kilátóhoz, biztos, hogy elcsattan majd egy csók. Majd még egy és még egy.

Balatonvilágos

Itt található az egyik legtitokzatosabb hely a tóparton: egy pici fehér hidacska, a Szerelmesek vagy Sóhajok hídja. Fedezzétek fel egy romantikus séta során, és hátha még egy gyűrű is előkerül.

 

 

 

Pihenjetek meg a Balaton kapujánál

 

Keresnetek sem kell ennél gyönyörűbb kilátást. A Szépkilátó Balatongyöröknél megér egy misét. Egy romantikus piknikezést vagy borozgatást meg főleg. Csak bújjatok össze az egyik padon, és élvezzétek a naplementét, napfelkeltét- kinek mi tetszik.

 

Szent Mihály-domb

Vonyarcvashegy felett magasodik egy icipici fehér kápolna. Csak kicsit kell felfelé kapaszkodni, hogy elénk táruljon a Keszthelyi-hegység és öböl. Csend, kilátás, meghittség. Ennél többre nincs is szükség.

 

Szigliget

Dúskálunk a romantikus helyekben! Szigliget Tihanyhoz hasonlóan vonzza az ember fiát és lányát. Aki bevállalja, hogy felmászik a várba, garantáltan leveszi lábáról kiválasztottját. Megéri a fáradozást!

 

 

Balatonboglár

Foto: hajozas.hu

Azért kerüljön a listára egy kilátó is. Aki a déli parton keresgél, mindenképpen látogasson el a boglári Gömb kilátóhoz. Érdemes esti időpontot választani, ugyanis gyönyörűen kivilágítják!

 

Zamárdi

Fotó: zamardi.hu

Látogassatok el Zamárdiba, ahol egy nevében is beszédes téren, a Balaton szíve téren áll

egy kis szobor. Mondanunk sem kell- szív alakú. A tér neve a Balatoni Játszadalom rendezvény során a vízben sok száz ember kézfogásával évente létre jövő szívre utal. A szív eszméhez jól illik a szobor kövének vöröses színe, és a bazalt térkő, hiszen ez is jellegzetes balatoni természeti kincsünk. A tér hamar közkedveltté vált: fényképezik, sőt egymást fényképezik a szíven át az idejárók, és még esküvő is volt itt.

 

Balatonföldvár

Fotó: hajozas.hu

A Balatonföldvári kilátóból szerelmes üzeneteket reptethettek a felhők fölé. A Látogatóközpont szeretettel várja a szerelmes párokat!

 

 

Aki inkább melegebb, beltéri programmal szeretné ünnepelni a szerelmet, számos borászat, étterem és hotel-wellness készül a legkülönfélébb ajánlatokkal.