Két kezeden nem tudod megszámolni, hogy hány fesztiválon szeretnél részt venni idén? Nehéz átlátni? Megpróbáltuk összeszedni a nagy balatoni nyári fesztiválokat, hogy könnyebb legyen a szervezés.

Balaton Sound (Zamárdi, július 3-7.)

Mintegy 20 programhelyszínnel jelentkezik Európa egyik legmenőbb vízparti fesztiválja, melynek Zamárdi ad otthont 2019-ben is. Nappal a pihenésé, a fürdőzésé a főszerep. Alkonyattól pirkadatig pedig jöhet a buli, buli, buli!

Everness Fesztivál (Alsóörs, Pelso Kemping, június 19-24.)

A 2019-es fesztiválszezonban is részt vehetünk az Everness-en. Európa legnagyobb önismereti és életmód fesztiválján hetedik alkalommal  adnak teret a tudatosságnak és feltöltődésnek. Karizmatikus előadók, színvonalas workshopok, izgalmas kerekasztal beszélgetések, átlátható programkínálat, minden igényt kielégítő testi, szellemi és lelki táplálék várja a fejlődni vágyókat.

Beach Fesztivál (Balatonfűzfő, június 20-23.)

A balatonfűzfői Surf Beach-en tartott rendezvény célja, hogy népszerűsítse a Balatont, a balatoni sportokat, kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket. Nappal sportoljunk és művelődjünk, mert éjszaka a bulizásé a főszerep.

16. VeszprémFest (Veszprém, július 10-13.)

Caro Emerald, Katie Melua- hogy csak pár nevet említsünk az idei fellépők közül. A kultúra ismét begyűrűzik a történelmi városfalak közé.

Veszprémi Utcazene Fesztivál (Veszprém, július 17-20.)

Különböző stílusú utcai formációk zenélnek délutántól késő éjszakáig a belvárosban.  Nem érdemes kihagyni!

Művészetek Völgye (Kapolcs, július 19-28.)

Nem kell bemutatni. Összművészeti kavalkád. Egy pici csoda a Balaton-Felvidéken. Még színesebb programok, színvonalas fellépők. Csodás helyszínek.

Paloznaki Jazzpiknik (Paloznak, augusztus 1-3.)

A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megvan, és mindez gyönyörű balatoni panorámával.

Samsara fesztivál (Siófok, augusztus 3-11.)

A fesztivál a jóga, zene, a tánc és a természet szerelmeseinek pszichedelikus összejövetele Siófokon, egészen pontosan a Töreki városrészben.

Strand Fesztivál (Zamárdi, augusztus 20-24.)

A fesztiválon a Petőfi Rádió kedvenc hazai fellépői mellett naponta több világsztár is fellép.

B.my Lake (Zamárdi, augusztus 21-24.)

Augusztusban hetedik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja.

Képek forrása: a fesztiválok hivatalos oldala, illetve programturizmus.hu