A balatoni nyár nem csak a strandolni vágyóknak és fesztiválozóknak kedvez, hanem a vitorlázás szerelmeseinek is. Összegyűjtöttük nektek a 2019-es szezon főbb vitorlásversenyeit. Az évadot Balatonfüreden indították május 11-én, és ezt követően szorosan követik egymást a rendezvények.

Pünkösdi Regatta

Június 8-10. között rendezik a 38. Pünkösdi Regattát, amely az ország második legrangosabb nagyhajós túraversenye. Az első napi túraverseny Balatonföldvár és Keszthely között zajlik, amelyet egy kisebb pályaverseny követ Keszthely-Szigliget-Balatonmáriafürdő-Keszthely útvonalon, végül
Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy vonalon zajlik az utolsó nap.

22. Fehér Szalag

Július 13-án Balatonfüred partjainál szervezik a Fehér Szalag vitorlásversenyt. Mára a Kékszalag Fesztivál egyik rendezvénye lett. A nagy tókerülő `bemelegítőjére`egy héttel a Kékszalag előtt kerül sor, ahol a versenyzők kipróbálhatják magukat a Balaton keleti medencéjében, mielőtt nekivágnának a tó megkerülésének.

51. Kékszalag

Július 18-20. csütörtöktől szombatig (Balatonfüred) ismét megtelik a Balaton színesebbnél színesebb hajócsodákkal. Idén több mint 600 hajós mezőnyre számítanak a szervezők. 2001 óta a ver­senyt évente rendezik meg, s Európa legnagyobb tókerülő versenye lett.

Nagyhajós Országos Bajnokság

Augusztus 22-25. Balatonfüred. Az összesen 14 hajóosztály számára kiírt bajnokságot négy pályán futják a Balatonfüred-Alsóörs-Siófok-Zamárdi-Tihany vízterületen, pályánként 3-3, illetve 4 osztály versenyez.

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

Ugyancsak Balatonfüred a kiindulópontja a szeptember 14-én megrendezésre kerülő versenynek. A verseny abszolút győztes hajója elnyeri a Balatonfüredi Széchenyi István Társaság által 2001. évben alapított „Széchenyi István Vándordíj”-at és a Széchenyi család színeit képviselő kék-piros színű szalagot.

Szüreti Regatta

Szeptember végén, 21-22. között az Alsóörs-Badacsony-Alsóörs útvonalon is megmérettethetik magukat a bátor jelentkezők. Az ősz legnépszerűbb hazai vitorlás versenyén jellemzően több, mint 150 nevező hajó indul el, s ezáltal a verseny felnőtt a nagyok közé.