13. alkalommal érkezik Magyarországra a Red Bull Air Race világbajnokság. A hazai futamnak idén első alkalommal  a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, ahol a világ legjobb pilótái a tó csodás panorámájával a háttérben mérkőzhetnek meg.

Az eddig megszokott budapesti helyszín után idén a 370 km/órás sebességgel száguldó mezőny 2019. július 13-14-én Közép-Európa legnagyobb tavának déli partjára költözik: Zamárdi a Balaton ismert és egyik legkedveltebb célállomása, ahol a remek környezet mellett zenei fesztiváloknak, gasztronómiai programoknak is évről évre helyet ad.

Zamárdi polgármestere nagy örömmel fogadta a felkérést, és hangsúlyozta, hogy a gyorsaságot és bravúros repülési technikákat ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos családi programokat is kínálnak. A környezet és a város adottságai teljesen alkalmasak a verseny megrendezésére.

Kilenc évvel ezelőtti hivatalos indulása óta a Red Bull Air Race Világbajnokság a világ leggyorsabb és legizgalmasabb motorsport versenysorozataként lett ismert. A verseny eredeti célja egy eddigi legmodernebb repülős verseny megteremtése volt; s az eredményeket látva, a szervezők legmerészebb álmait is túlszárnyalta. Páratlan vizuális élményt nyújtó sportág született. A kis magasságon elért rendkívüli gyorsaságot és bonyolult manőverezést igénylő viadalon csak a világ legjobb pilótái indulhatnak.

Ha még nincs szállásod, és szívesen részt vennél az eseményen, jó szívvel ajánljuk a Mirabella Camping-et Zamárdi szívében!