Idén is lesz VeszprémFest, júl. 11. és 14. között. A tavalyi évhez hasonlóan újra remek fellépőkre számíthatunk: négy estén át két helyszínen válogathatunk a legkülönfélébb stílusok képviselői közül. A fellépők: Ziggy Marley, Amy Macdonald, Aloe Blacc, José Cura, Miklósa Erika, Ramón Vargas, Rost Andrea, Joss Stone és Lajkó Félix.

Kezdjük a bemutatást rögtön Ziggy Marley-val, aki első koncertjét adja Magyarországon. Édesapja, Bob Marley nyomdokaiba lépve örvendezteti meg közönségét immáron három évtizede. 16 albummal a háta mögött, 8 Grammy-díj és egy Emmy-díj tulajdonosaként méltó örököse a legendás énekesnek. Az éneklés mellett dalszerzéssel, producerkedéssel, humanitárius tevékenységekkel is foglalkozik.

Korábban a Melody Makers-szel nyolc albumot készítettek, amelyek közül három Grammy-t nyert. Szólókarrierje 2003-ban kezdődött. Reggae kategóriában négyszer vihette haza a Grammy-díjat, sőt 2011-ben még első gyereklemezét (Family Time) is díjazták. Ugyanebben az évben jelent meg első képregény-kötete, a Marijuanaman. 2013-ban egy gyerekkönyvet is kiadott. 2016-ban jelent meg a saját nevét viselő, ugyancsak Grammy-díjazott nagylemeze.

Marley zenei karrierje mellett az üzleti világba is belekóstolt: 2012-ben megalapította a Ziggy Marley Organics vállalatot, ahol bio kókuszolaj és kendermagos termékek gyártásával foglalkoznak.

 

Ziggy július 11-én 21.00-tól lép fel a fesztiválon.

Kapcsolódó cikkek itt és itt.