A gyenesdiási Lidó strand

0
1365

Nincs is kellemesebb dolog annál, mint egy hosszú nap után belelógatni lábunkat a Balatonba. Az elviselhetetlen hőség ilyentájt kellemes meleggé szelídül. A bátrabbak tömeg nélkül úszkálnak a lemenő nap fényében.

A láblógatásra ezúttal a gyenesdiási Lidó strandon került sor. A strandra az esti órákban érkeztünk, amikor már valóban csak a bátrabbak és a nyugalomra vágyók kószáltak a parton, illetve csobbantak még egyet az egyre szaporodó kacsák között.

A strand területe kisebb, mint az ugyancsak Diási Játékstrandé, de szerintünk ez senkit sem zavart. A területet két oldalról lehet megközelíteni: vagy a keszthelyi yachtkikötő felől érkezik valaki, vagy Gyenesdiás belvárosa felől. Este 18.00-ig belépőt kell fizetni, ami jelen esetben 550 Ft felnőttek részére, gyerekek esetében 400 Ft-ot kérnek.

A hely kellemes hangulatot áraszt. A hatalmas fák árnyékában bárki elheveredhet, ha megunta a vizet. A strand igen közkedvelt a kisgyermekes családok körében, hiszen az északi parton viszonylag ritka a lidós kialakítás, azaz a víz fokozatosan mélyül. A part mellett homokos szakaszt alakítottak ki, ahol a gyerekek nyugodtan játszhatnak. Kissé távolabb óriás játékhajó, memória és torpedó játékok csalogatják a gyerekeket a játszótérre. A nagyobbak számára homokos strandfoci pálya áll rendelkezésre, de egy strandröplabda pályát is kialakítottak. A strandolókat vízibicikli kölcsönző is várja.

Aki megéhezne a strandolásban, a strandi büfékben széles kínálatból választhat, elsősorban a klasszikus kínálatból: akad itt lángos, hal, édesség és hűsítő kézműves sör egyaránt.

A strand területén kívül, de szorosan amellett nyitotta meg kapuit a Pura Vida Port Étterem. Az étterem székhelye egyébként Tapolca, és a tulajdonosok a hely sikerén felbuzdulva bővültek ezen a központi helyen, ahol kellemes környezetben, Balatonra néző fotelekben fogyaszthatjuk el vacsoránkat vagy frissítőnket.

Ha mindezek után még marad némi energiánk, a vacsora lemozgása vagy egy kis romantikázás reményében érdemes a part menti sétányon tenni egy kört. Eljuthatunk egészen a keszthelyi mólóig! A kacsák és horgászok valószínűleg állandó kísérőink lesznek sétánk során.