Fotó forrása: Turistamagazin

Idén március 1. és 4. Között rendezték meg az ország legjelentősebb turisztikai szemléjét a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

21 ország 280 kiállítója várta az érdeklődőket. Az idei év fő témája az aktív kikapcsolódás volt, de a turizmus szinte valamennyi ága képviseltette magát.

Külföldi díszvendégként a nagyütemben fejlődő Marokkót mutatták be. Marokkó nyitottságával, az ott élők kedvességével, a gyönyörű látványosságaival, külpolitikai törekvéseivel kerül az utóbbi években folyamatosan a figyelem középpontjába. Szerencsére már Magyarországról is viszonylag egyszerűen eljuthatunk Észak-Afrika gyöngyszemébe.

A kiállítás belföldi díszvendége ezúttal Hévíz volt. Hévíz vendégforgalma az utóbbi egy évben rekordot döntött, amely hátterében egyrészt a belföldi kereslet növekedése áll, másrészt a stabilan visszatérő külföldi vendégek. Rendszeresen érkeznek látogatók Németországból, Oroszországból és Ukrajnából. A város kínálatában minden felsorakozik, ami húzóerőt jelent: helyitermék-kóstolók, különleges szórakozási lehetőségek, kiváló szállásajánlatok. Hévízről bővebben itt és itt olvashattok.

A kiállítás konferenciáin és kerekasztal-beszélgetésein olyan témákat vitattak meg, mint az online turizmussal kapcsolatos tapasztalatok, a belföldi és külföldi turizmusban megjelenő legújabb trendek, a gasztro- és borturizmus, valamint az egészségturizmus jelenlegi helyzete.