Balaton-felvidék a TOP 15-ben!

0
526

A Mastercard idén is összeállította „Rejtett Kincsek” listáját, amelyre 44 európai ország különleges tájait rangsorolták.

A területek szépsége mellett a Mastercard saját adatait is elemezte, és olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint az ország árai, a szabadidős lehetőségek vagy az adott régió zsúfoltsága.

A lista élén 2017-ben a spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a Máltán található Mdina és Zebbug, valamint harmadikként az ausztriai Salzkammergut végzett.

Magyarország a lista 15. helyét szerezte meg. A „magyar tenger” az ország egyik leglátogatottabb térsége, ám a Balaton-felvidék sokak számára még eddig felderítetlen volt. Az utóbbi időben azonban egyre több programmal várja az oda látogatókat. Van, aki a Balaton-felvidéket a magyar Provence-nak vagy Toscananak nevezi. A csodálatos panoráma, kis falvak, festői éttermek, vendégházak maradandó élményt nyújtanak.

Magyarország földrajzi elhelyezkedése miatt viszonylag könnyen elérhető, de emellett árai is kedvezőnek számítanak európai viszonylatban. A TOP 15 különleges helyszínei Európában

1. Asztúria és Covadonga kolostor, Spanyolország
2. Mdina és Zebbug, Málta
3. Salzkammergut régió, Ausztria
4. Azori-szigetek, Portugália
5. Perast, Montenegró
6. Lednice-Valtice, Csehország
7. Pag-sziget, Horvátország
8. Saaremaa sziget, Észtország

9. Volos és Pelion-félsziget, Görögország
10. Velika Planina, Szlovénia
11. Kasubföld, Lengyelország
12. Naarden, Hollandia
13. Kolka köpeny, Lettország
14. Duna-delta, Románia
15. Balaton-felvidék, Magyarország

A listavezető Asztúria Spanyolország északi partjának közepén helyezkedik el. A térség mintegy harmada természetvédelmi terület. Maga a város kevésbé zsúfolt, és a környéken több strandolási és túrázási lehetőség van. A Covadonga kolostor az egyik legjelentősebb látványosság.

 

Málta szigete folyamatosan előkelő helyen szerepel a turisták listáján. Ezúttal Mdina és Zebbug került fel rá. Mdina kulturális kincseiről és barokk építészetéről híres, míg az arab befolyású Zebbug városa három napos „festa” nevű ünnepségéről ismert.

A listán szereplő helyek közül szerencsére több olyan úticél akad, amely Magyarországról is könnyen megközelíthető. Akár már most elkezdhetjük tervezni jövő évi szabadságunkat.