Magyarországon a termálvizes fürdőhelyek mind a külföldi, mind a belföldi vendégek körében népszerűek. A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. végzett egy országos reprezentatív kutatást felnőttek körében, amelyben arra keresték a választ, hogy melyik hazai fürdőhelyet tartjuk a legnépszerűbbnek.

Az eredmények alapján a magyar fürdőhelyeket nemcsak ismerjük, hanem előszeretettel látogatjuk is. A termálfürdőzés egyaránt népszerű a fiatalok és középkorúak körében, ezért valószínűsíthető, hogy a fürdővárosok hosszú távon a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.

A TOP 3 termálvizes fürdőhely idén Hajdúszoboszló, ahol a tavalyi év legjobb fürdőjét is megtaláljuk, ezt követi Hévíz és Bükfürdő.

A dobogósok mellett lássuk a mezőny további sorrendjét:

 1. Hajdúszoboszló
 2. Hévíz
 3. Bükfürdő
 4. Gyula
 5. Zalakaros
 6. Egerszalók
 7. Harkány
 8. Miskolctapolca
 9. Budapest
 10. Sárvár

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. […] Még mindig Hévíz a befutó, ha gyógyfürdőről van szó. Ezt követi Zalakaros, majd Bükfürdő. Érdekes, hogy Budapest nem szerepel a wellness térképén, annak ellenére, hogy az egyetlen olyan nagyváros a világon, amelynek több száz termálforrása és kútja van. Hévízhez képest fele annyian vették igénybe az ottani szolgáltatásokat. Hévíz mind a külföldi, mind a belföldi látogatók körében népszerű, és a tavalyi évben ismét bekerült a TOP 3-ba (bővebben itt). […]