Hello Balaton!

0
497

A Hello Balaton! sorozatunkban a Balatont külföldiek szemüvegén keresztül mutatjuk be.

Ez alkalommal Sanako-val beszélgettünk, aki Japánból érkezett országunkba.

Sanako (27) egy évet töltött Magyarországon, hogy magyar nyelvet tanuljon egy ösztöndíj-program keretein belül. Itt tartózkodása során volt lehetősége a Balatonra is ellátogatni. Mivel Pécsett tanult, ezért barátaival Siófokot választották úticélul.

Siófokban nagyon tetszett, hogy sok ember volt, és mindenhol történt valami. Bármerre néztem, valami újat láttam. A belvárosban emlékszem a Víztoronyra. Igazán hangulatos volt az éjjeli kivilágítása. A sétányon pedig hömpölyögtek az emberek. Úgy éreztem, hogy itt biztosan nem lehet unatkozni. Számomra fura is volt az emberek nyitottsága és lazasága, nemcsak a Balatonon, hanem egész Magyarországon.

 Szerencsére kipróbálhattam a vizet is. Nagyon meleg hétvége volt. Élveztem a tóban úszni. Addig csak gyógyfürdőt próbáltam. Ami még nagyon tetszett, hogy a szállásunkon lehetett barbeque-zni. Azt nagyon élveztem. Csak sok volt a szúnyog. Erre figyelmeztettek, és készültem is, de a spray sem bizonyult hatásosnak.

 A jellegzetes magyar ételeket addigra már végig kóstoltam, de azért a kürtőskalácsnak nem tudtam ellenállni. Szerintem az egyik legjobb. Amire különösen emlékszem, az a citromos limonádé. Nem tudom miért, de nagyon ízlett.

Ami nagyon nem tetszett, az a közlekedés volt. Külföldieknek nem könnyű követni, hogy mi, mikor, merre és hova megy. Ha ezen tudnának javítani, az szuper lenne. Remélem egyszer még visszatérhetek Magyarországra, és egy hétvégénél többet is eltölthetek a Balatonnál.