Azt mondják minél többet utazik az ember, annál inkább rájön arra, hogy egy nyaralásra nem kell a fél lakást magával vinnie. Ha repülővel utazunk, ez hatványozottan igaz, hiszen egyrészt ha kézipoggyászunkba beférünk, az velünk utazhat (a legtöbb esetben), másrészt a nagyobb poggyászra sem dobunk ki feleslegesen tízezreket. Nem utolsó sorban pedig cipekednünk sem kell.
A kézipoggyász mérete légitársaságonként változhat. Vegyük alapul most a WizzAir által előírt szabványokat, amely jelenleg 55 × 40 × 23 cm és maximum 10 kg. Bár nem fordult még elő, hogy lemérték volna a kézipoggyászt, azért aki szeretne biztosra menni, figyeljen a súlyra is, hamar túl lehet lépni.

Mire kell figyelni, hogy beférj a bőröndbe?

Válaszd a kisebbet
Ez igaz jelen esetben a tisztálkodó szerekre, a törölközőre (már ha vinned kell magaddal), a kabátokra és a pulóverekre is. Szeretünk még nyáron is felkészülni minden eshetőségre, ezért nyilván pakolunk hideg időre való ruhákat is. Ez rendben is van, de ne vigyük túlzásba. Egy, de maximum kettő meleg felsőrész.

Praktikusság
Felesleges olyan ruhákat vagy lábbeliket beletuszkolni a bőröndbe, amit mondjuk kizárólag egyetlen egy szett miatt pakolnál be. Például a telitalpasod jól mutatna azzal a virágos ruháddal, de ezek csak párban a nyerők, a többi cuccodhoz nem is mennek annyira, akkor inkább hagyd otthon ezeket. Praktikusan gondolkozva, 2-3 alsó rész és annyi felső, ahány napra mész, 2 fajta lábbelivel a javasolt.

Tekerés
Ezt a trükköt a neten láttam először, bennem fel sem merült, pedig nagyon nagyon hasznos praktika. Nem érdemes hajtogatni a ruhákat, több helyet foglalnak és kevésbé lehet rendszert kialakítani. Csavarjuk fel őket!

Pakolás sorrendje
Ha betartjuk a tekerési szabályokat, már csak a sorrendre kell figyelnünk. Alulra a cipő, fehérnemű, aztán jöhetnek a tekert ruhadarabok, végül a tisztasági csomag. Utóbbit ne feledjük, hogy a biztonsági ellenőrzésnél ki kell majd rakni. Végezetül pedig a tetejére jöhet a kistáska, amit ugye nem vihetünk külön magunkkal, hacsak nem vettünk elsőbbségi jegyet (WizzAir), valamint laptop, esetleg telefon, töltő, amit szintén gyorsan ki tudunk venni és felvinni magunkkal, ha mégsem férne fel a gépre a csomagunk.

Ha túl nehéz a csomag
Ebben az esetben éljünk a lehetőséggel, hogy a fedélzetre kabátot, pulcsit is felvihetünk és vegyük ki a bőröndből a nehezebb ruhadarabokat.

Jó utazást és kellemes nyaralást kívánunk!