Vissza a jövőbe

0
683

A japán First Airlines légitársaság már a jövő utazásait tervezi, nem is akárhogy, hanem a virtuális valóságot hívva segítségül.

Képzeljük el, hogy Tokióból Párizsba repülünk az első osztályon, miközben négyfogásos vacsorát szolgálnak fel, és megérkezve egy remek városvezetésben lehet részünk.

Az utasoknak nem kell reptéri transzferre költeni, sem a becsekkolás nehézségeivel küszködni.

Hogy néz ki egy ilyen utazás? Az utasok a megérkezést követően a lehető legkényelmesebb Airbus székekben foglalnak helyet, amelyek egy repülő belsejének berendezett szobában helyezkednek el. Minden úticélhoz saját zene, étel és kiszolgálás tartozik. Az ételt-italt légikísérők szolgálják fel. A „megérkezést” követően 360 fokos panoráma-idegenvezetésben lehet részünk.

A jegyárak nagyon kedvezőek. A kétórás utak sokkal olcsóbbak, mint a valóságban: üzleti osztályon kb. 12 ezer Ft, míg első osztályon kb. 14 ezer Ft-t kell fizetni. Párizson kívül New York-ba, Rómába vagy akár Hawaii-ra is elutazhatunk virtuálisan.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a virtuális utazásokkal azoknak is megadják a lehetőséget, akik egészségügyi állapotuk miatt vagy anyagi okokból nem juthatnak el álmaik országába.