A 15. évadát kezdő nyári rendezvény sorozat a Kultkikötő idén több mint 130 programot kínál. A színházi eseményeire július 3. és augusztus 22. között várja az érdeklődőket a Balaton-part öt településén. A csütörtökön az MTI-nél megjelent tájékoztató szerint Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Balatonszárszón felnőtteknek 50, a gyerekeknek 80 színházi és zenés programot szerveznek.

A Balatonföldvári színpadon péntek esténként Járai Márk Cseh Tamás-estje , Grecsó Krisztián Megyek utánad című könyvének színpadi adaptációja és mások mellett Mácsai Pál Azt meséld el, Pista! című előadása is látható és hallható lesz.
Balatonbogláron a Vörös kápolnánál tartják szombatonként a zenés és színházi programokat. Fellép majd a Grund vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár és a Valódi hamisítvány című darab Hernádi Judit és Kern András főszereplésével.
Mint minden évben Badacsonyban idén is a zenei programok lesznek előtérben. A frissTerasz finom fogásai mellett minden csütörtök és szombat este Bérczesi Robi, Barabás Lőrinc, Török Ádám és a mini, valamint Said szabadtéri klubkoncertjeit élvezhetik a látogatók.
A programokból a kicsik sem maradhatnak ki, szinte minden helyszínen szerveznek gyerekeknek szóló programokat is. A Mesés Kikötő néven futó sorozat legtöbb gyerekelőadása Balatonfenyvesen és az új Kultkikötő-helyszínen, a balatonszárszói Csukás Színházban lesz. A szervezők legkisebbekre is gondoltak a Ziránó Színház, a Rutkai Bori Banda és Fabók Mancsi Bábszínházának gyerekelőadásain szerezhetnek új élményeket.

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt, megrendezhető-e idén a Balaton leghosszabb kulturális programsorozatának számító Kultkikötő. A szervezők mindent megtesznek, hogy az előadások a rájuk vonatkozó szabályokat betartva kerüljenek megrendezésre. A jegyek korlátozott számban elérhetőek a www.kultkikoto.hu oldalon.