Bizony az utóbbi pár hét sok bizonytalanságot hozott a következő fűtési szezonra nézve, ezért érdemes akár B vagy C tervekben gondolkodni. A gáz és áram helyett előfordulhat, hogy valaki visszatér a fűtés hagyományosabb formáihoz, és elkezd fatüzelésű kályhában vagy kandallóban gondolkodni. A következő cikkben egy olyan márkát szeretnénk bemutatni, amely régi hagyományokat tudhat maga mögött, és megbízható alternatívája lehet jelenlegi fűtési rendszerünknek.

Norvégiában sok okos és praktikus dolog (pl. NOBO elektromos fűtőpanelek) született már, ez alól nem kivétel a JOTUL termékcsalád sem.

Harc a hideg ellen 1853 óta

A Jotul egyike a világ nagy múltú kályha, beépített kandalló és kandalló gyártóinak. Immáron 160 éve kombinálják a kiváló szakértelmet a hideggel való küzdelemmel. Filozófiáját mindmáig elsősorban ez az ősi szakértelem és az esztétikus kivitelezés határozza meg. Valamennyi Norvégiából származó termékük kézzel készült, a legjobb alapanyagok felhasználásával, s ezzel egyben a leghosszabb garanciát is kínálja a piacon.

A tartósság forrása: az öntöttvas

A kályhák tartósságáért a masszív öntöttvas szerkezet felel. A JOTUL-nál elszántan hisznek abban, hogy egy terméknél első a funkció, azt követheti a forma. Úgy tűnik, náluk a kettő az egyben jár- a funkció mellett szembetűnő a jó formatervezés is. Az igényes elkészítés mellett az öntöttvas biztosítja az időtállóságot. Ez alól a részelemek sem kivételek- szintén nagyon tartósak, és bár kicserélésük könnyű, nem deformálódnak el még hosszú évekig tartó használat után sem.

Előnyök tehát…

Termékeik függetlenek gáztól-áramtól, és még a tűz ropogásának hangját és látványát is visszacsempészik életünkbe. Mindemellett természetesen optimalizált égést, hatékony és tartós használatot biztosítanak.

Kályhák

A JOTUL a legnagyobb választékot kínálja az öntöttvas kályhákból kicsi, közepes és nagy méretekben, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt.

Kandallók

A JOTUL tűzterek egyedi kandallókká építhetők készburkolatokkal, hőtároló zsírkő burkolatokkal vagy akár egyedi felépítésekkel is.

Kiegészítők

Természetesen mind a kályhákhoz, mind a kandallókhoz a megfelelő kiegészítők is elérhetők.

Jelen helyzetben valóban megfontolandó, hogy mibe fektet az ember, s lehet, hogy visszatérünk a régi hagyományokhoz, amikor még a tűz melegénél olvadoztunk egy-egy hűvös nap után.

További információk: zoldnap.hu, jotul.hu

Fotók forrása: jotul.hu