A nyár, legalább is a nyári szünidő bármily szomorú, lassan a végéhez közeledik. A Balaton térségében azonban egyre többen küzdenek azért, hogy a szezon ne korlátozódjon a nyárra, hiszen a tó térsége minden évszakban izgalmas lehetőségeket kínál.

Ezzel az újhullámos szemlélettel találkozhatunk a Zamárdiban található Mirabella és asiófoki Aranypart kempingekben is, ahol a kapuk augusztus végével nem záródnak be, hanem szeptember 30ig várják a lelkes látogatókat! Egyre többen igénylik az őszi nyitvatartást, hiszen van, aki nem vágyik tumultusra, és elsősorban nem a Balaton hűsítő vize miatt érkezik a régióba. Kempingezni pedig hűvösebb időben is lehet. Az eltolódott évszakoknak köszönhetően az ősz egyre kellemesebb, melegebb. Miért ne használnánk ki?

Lássuk mi vár ránk, ha az őszi kempingezés mellett tesszük le voksunkat!

Az indián nyár tökéletes a túrázóknak. Végre nem csorog az izzadság szalmakalapunk alól, hanem kellemes klímában barangolhatunk az általunk választott túraútvonalon.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy az északi parttal szemben a Balaton déli oldala kevésbé izgalmas túrázás szempontjából, de ez egyáltalán nincs így. Sokkal inkább hagyományhűen, tömegektől mentesen mutatja be az utazóknak kulturális értékeit. Ha vége a strandszezonnak vagy éppen rossz az idő, a déli parton is tudunk töltekezni.

Vegyük például Zamárdit, ami egyesíti magában a nyüzsgő üdülőterületet és a csendesebb várost, melynek hátterében csodálatos panorámával rendelkező szőlőhegyek húzódnak és sétára csábító erdők. A kisebbeket Siófokon a Töreki Tavak Tanösvénye várja a maga 9000 méteres hosszával. Itt van az európai madárfajok vonulási útvonala is. Ősszel és tavasszal a halastavak pihenő és táplálkozó helyet biztosítanak számtalan, hazánkban nem honos madárnak, melyek vonulás idején nagy tömegben lepik el a környéket. Aki a magasba vágyik, ezen a tájon is belebotlik pár kilátóba, igaz ezért picit távolabb, Fonyódig és Boglárig kell utaznia. Vagy választhatjuk a siófoki Víztornyot, ami a környék egyik legismertebb szimbóluma. Ha ennél autentikusabb élményre vágynánk, keressük fel a 18-19. századból érintetlenül ránk maradt Szántódpusztát, ami egy korabeli majorság, lakóházak, istállók, magtárak megkapó együttese.

Ha a bringázás elhivatottjai vagyunk vagy a térség felfedezését inkább két keréken tennénk meg, a kempingekben biciklit is bérelhetünk. Számos kerékpár közül válogathatunk, számos méretben, hogy az egész családot magunkkal cipelhessük. A kisebbek számára gyerekülést és utánfutót is tudnak biztosítani!

Ami pedig még elviselhetőbbé teszi a nyár elmúltát, az a szüreti időszak. Ugye a remek boros programokkal a fenti tevékenységek még kellemesebbé válnak?! Szinte településről településre haladva borhetekbe, bornapokba, hangulatos pincékbe ütközhetünk. S ha közben megéheznénk, egyre több igényes vendéglátóhelyet találhatunk, amelyek akár egész évben várják az éhes utazót.

Nem kell túl messzire mennünk, hiszen az Aranypart Campingben állomásozik Bezerics Dani Paletta Bisztrója, amiről korábban már ódákat zengtünk. Áprilistól októberig élvezhetjük jobbnál jobb fogásaikat. Érdemes minimum egyszer kipróbálni! Picit távolabb, bár még megfelelő távolságban bújuk meg a Kistücsök étterem, Balatonszemesen, ami után a két kezünket összetesszük, hogy elautókáztunk vagy bicikliztünk odáig. Nem véletlenül érdemelte ki a Balaton egyik legjobb étterme címet.

Eme rövid ízelítőt követően remélhetőleg minél többen kedvet kaptok, hogy a déli parton töltsétek a nyárutót. Csatlakozzatok ti is az újhullámhoz, és fedezzétek fel a Balatont embertömegek nélkül! Mindehhez a kempingek biztosítják a kényelmes alapot, a többi már csak rajtatok múlik.

S hogy még csábítóbbá tegyék a Made in Balaton magazin olvasóinak szeptember 1. és 30. között 10% kedvezményt biztosítanak online foglalás esetén!

Nincs más dolgotok, mint foglalásnál beírni a madeinbalaton szócskát a kuponhoz, és máris tiétek a 10% kedvezmény.

Az akció a Mirabella és az Aranypart Camping és üdülőfalu szálláshelyeire érvényes.