A Balatonon számos lehetőség nyílik a sportos életmód kialakítására. Többnyire mindenkinek a kültéri sportok jutnak először az eszébe, de mi történik akkor, ha valaki inkább egy edzőteremben tudná elképzelni magát? Szerencsére ebből sincs hiány. Ezúttal a keszthelyi Jenny’s Fit-be látogattunk.

Lassan egy éve, hogy Boros Lili mondhatni a mindennapjaim egyik legmeghatározóbb része! Sok mozgás típust kipróbáltam, de sosem találtam a helyem, zavarban voltam, feszengtem, nem éreztem jól magam, s gyorsan meguntam. Felkerestem edzőket, de pár üzenetváltáson kívül semmi nem történt, sosem indultam el az órájukra, aztán jött Lili! Feltettem ugyanazokat a sablon kérdéseket, mint mindenkinek, de már a válaszából éreztem, hogy IGEN- vele menni fog. Kissé félve, de elmentem az órájára, és végül ott ragadtam! Minden mozdulatunkra figyel, esély sincs rosszul kivitelezni a gyakorlatot, vagy lébecolni. Támogat, ösztönöz, s figyel ránk, az óráin feszegetjük határainkat, s feltöltődünk lelkileg. A köredzések alkalmával neki köszönhetően egy kis családdá kovácsolódtunk össze.

Úgy érzem, a lehető legjobb döntést hoztam, mikor felkerestem Lilit, s már el se tudnám képzelni a TeamLili edzések nélkül!
Olvassátok szeretettel a vele készített interjút:

Készítette: Fellner Felícia

Mikor kezdődött nálad a sportos életmód és a sport iránti szeretet?
A sportos életmódba mondhatni „beleszülettem”, hiszen a szüleim is sportszerető emberek, nagyon aktívan élték a mindennapokat, kipróbáltak többféle sportágat. Nem is volt kérdés, hogy beirassanak-e különböző sportfoglalkozásokra, hiszen amint tudtam járni, „megállíthatatlan” voltam. Az udvaron fára mászós típus voltam mindig. 

Mit jelent számodra az egészséges életmód?
Az egészséges életmódot egy kicsit sokan félreértelmezik, nem vagyok a híve nagy szélsőségeknek sem a mozgásban, sem pedig a táplálkozásban. Szerintem ez nagyon egyén függő, mert az egészség nem csak arról kell szóljon, hogy bio paradicsomot és GMO mentes dolgot veszel-e vagy sem, hanem arról, hogy mennyire tudod összhangba hozni a külsőt a belsővel, a munkaidő végét és a szabadidő megkezdését, egy valami féle harmóniára törekvést jelent inkább számomra.

Hogyan épül fel egy tipikus napod?
Jellemzően rohanás, rohanás és rohanás. 😀 Korán reggel kezdek legtöbbször, amit egyébként nagyon szeretek, én az a „morning person” típus vagyok. Edzést tartok, teniszt oktatok napközben egy kis szünettel,- ilyenkor szoktam néha főzni, -majd délután ugyanez, estig. Könnyebb napokon a kiskutyámmal is sétálok, hétvégi hobbiként pedig kutyaiskolában dolgozom.

Készítette: Fellner Felícia

Mi az a hajtóerő, ami arra késztet, hogy nap mint nap foglalkozz az egészségeddel?
Szeretném, hogy nyugdíjasan majd minél kevesebb panaszkodni valóm legyen, hogy aktívan tudjam tölteni azokat a napokat, utazhassak. Ezen felül pedig mindig emlékeztet rá az élet, hogy ha kevesebbet mozgok, nem érzem magam olyan jól a bőrömben, vagy az étkezésre figyeljek oda jobban, mert nagyon sablon ugyan, de tényleg az vagy, amit megeszel.

Miért lesz valaki edző? Mi volt az a folyamat, impulzus, ami erre az útra vitt?
A gimnázium elvégzése után nem igazán tudtam, hogy mi is szeretnék lenni pontosan, de az biztos volt, hogy amióta betettem a lábam az iskolákba, a tesi órákat és a szüneteket vártam mindig, mert az udvaron kosarazhattam. Nem volt kérdés, hogy valami sporttal kapcsolatos foglalkozást szeretnék választani. Ez egy hosszú folyamat volt, mire körvonalazódott, gyerekkoromban én is állatorvos és színésznő akartam lenni, mint mindenki. 😀 Eléggé extrovertált személyiség vagyok, illetve szeretek tanítani, irányítani, ezek a tulajdonságok is hozzájárultak ahhoz, hogy először rekreációs szakember, teniszoktató, majd személyi edző is lettem.

Edzőként mi mindennel foglalkozol? Milyen programjaid vannak és ki a célcsoportod?
A célcsoportom főként olyan egészséges emberek, akik szeretnének örömből mozogni. A mozgás szeretetéért járni edzeni nagyon jó dolog tud lenni, ez a rekreatív szemlélet nagyon megfogott az egyetemi tanulmányaim alatt. Természetesen nem csak ilyen vendégeim vannak, de a tenisz óráimon is ezt tartom leginkább szem előtt: a sport szeretetét, a mozgás örömét. Edzőként nem csak az edzéstervekkel kell foglalkozni, hanem a környezet rendben tartása, az új eszközök, új gyakorlatok, kihívások megteremtése a vendégeim számára, a megfelelő zenék, hangulat átadása is ugyanolyan fontos szempont.

Edzőként, mire kell komoly figyelmet fordítania annak, aki sikeresen szeretné fejleszteni a vendégkörét?
Azt gondolom, hogy elsősorban a kommunikációra kell odafigyelni, hiszen a mai világban a szakmaiságnak már alapvető dolognak kell lennie. Hiába a világ legjobb szakembere valaki, ha nem tudja ezt átadni, közölni, közvetíteni, vagy helyesen kommunikálni, nagyon nehéz dolga lesz. Ezen felül pedig szerintem az, hogy az ember szíve-lelke benne legyen és élvezze azt, amit csinál. Ezt a szakmát máshogyan nem érdemes végezni.

Készítette: Fellner Felícia

Mik a rövid távú céljaid?
Rövid távon most nagyon jól érzem magam abban, amit csinálok, apró újdonságokat, eszközöket, technikákat szeretnék tanítani a vendégeimnek, hozzátenni ahhoz, hogy elérjék céljaikat. Nagyon jó csapatom van szerencsére, őket szeretném még „tovább gyúrni”. Ezekről most többet nem árulnék el egyenlőre.

Mik a hosszabb távú céljaid?
Régebben volt egy ilyen kép a fejemben, hogy egy sportközpontot szeretnék létre hozni, ami szélesebb körű szolgáltatásokat nyújt, például a csapatsportok terén is, hiszen a labdajátékok számomra mindig is nagy szerelem voltak. Erről még nem tettem le, az élet majd úgyis hozza a lehetőségeket.

Mi inspirál?
Szerencsére nagyon sokszor inspirálnak a vendégeim is, illetve az, hogy szeretem, amit csinálok és látható fejlődéseket tapasztalhatok meg, nem csak a teniszedzéseken, köredzéseken, hanem a kutyaiskolában is, és úgy érzem ettől az én személyiségem, jellemem is több lesz, rengeteget tanulok belőle.

Mit üzennél azoknak, akik életmódváltáson gondolkodnak? Hogyan kezdjenek bele?
Csak úgy kezdjenek bele, ha komolyan gondolják, és találjanak egy olyan módszert, amit tényleg szeretnek. Nem szabad diétára, fogyókúrára gondolni, hanem egy valós szemléletváltásra, ami pár hét alatt megszokássá válik majd és élhető lesz, szeretni fogják. Ami nehézkesen megy, azt mindig rövid távon feladjuk. Itt is az egyensúlyra törekvés az elsődleges szempont véleményem szerint.

Ha nem sportolsz, mivel kapcsolsz ki?
A kutyázás nagyon ki tud kapcsolni, mert az egy teljesen őszinte világ, ahol mindent úgy kapsz vissza, ahogy adsz. Ez számomra nagyon megnyugtató és szép dolog. Ezen kívül a természetben lenni, túrázni a családommal, vőlegényemmel, kiskutyámmal lenni a szabadban számomra a legjobb időtöltés, kikapcsolódás.

Lili és Bubo
Készítette: Kulics Gábor
Készítette: Kulics Gábor

Számomra több tanulsággal is szolgált a beszélgetés. Ajánlom azoknak, akik szeretnének az életmódjukon változtatni.
Lilit megtaláljátok Keszthelyen a Jenny’s Fit-ben, és Facebookon: https://www.facebook.com/borosliliworkout

Forduljatok hozzá bizalommal!