Így vagy úgy, de mindig felkelti a kíváncsiságunkat egy film, amelyet számunkra is ismert helyen forgattak. Nincs ez másként a balatoni filmeknél sem. Legyen szó új vagy régi művekről, ezek a filmek általában kellemes emlékeket idéznek fel bennünk és jóleső érzéssel töltenek el, amikor újra és újra megnézzük őket.

Zimmer Feri

Még a fiatalabbak is biztosan emlékeznek azokra az időkre, amikor a Balatonon szárnyalt a német turisták vendégül látása. A történet főszereplője Fikász Ferenc (Reviczky Gábor), aki vállalkozóként és családfőként kibérel egy balatoni üdülőt, méregdrágán. Mindezt abban a reményben, hogy a nyár végét óriási haszonnal zárják…

Tüskevár

Be sem kell mutatni Matula bácsit és Tutajost. A film a Kis-Balaton mellett játszódik, ahol a film főszereplője, Tutajos és barátja, Bütyök megtanulják, mit jelent a berekbeli élet. A film Fekete István regénye alapján készült.

Nyár a hegyen

Igazi klasszikus film 1967-ből. Ezt a művet nem lehet könnyednek nevezni, ám mégis nagyszerű alkotás, amelyet több díj is alátámaszt. Érdemes megnézni, ha lehetőségünk van rá.

Szezon

Egy szuper nyári vígjáték 2004-ből, amit Török Ferenc rendezett. A cselekmény 3 fiatal srácról szól, akik a suli elvégzése után a helyi Flash diszkóban dolgoznak pultosként. Bonyodalmak, szerelmi szálak szövik át a történetet. Egy laza, szórakoztató egyestés kikapcsolódás.