Az Oscar özön után sem csitulnak a kedélyek Hollywoodban, és áprilisban csomó filmmel startolnak a mozik.

Rögtön a hónap elején a Tűzgyűrűvel lázadhatunk, amely a 2013-as, szörnyes-robotos akció-kalandfilm méltó folytatása. Egy új nemzedék szeretne a világ hősévé válni, és felvenni a harcot a legnagyobb szörnyekkel, amelyek valaha a bolygónk felszínén jártak. Meglátjuk, mit hoznak ki belőle.

Tűzgyűrű: Lázadás (Pacific Rim Uprising)

Bemutató: 2018. április 5.

Játékidő: 111 perc

Rendező: Steven S. DeKnight

Szereplők: Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi

 

A horror kedvelői együtt hallgathatnak a Hang nélkül című alkotás szereplőivel. A filmben sebezhetetlennek tűnő ragadozó lények foglalták el világunkat, amelyek a legkisebb rezdülésre lecsapnak áldozatukra. Egy család rettegését követhetjük nyomon, akik egy gyermeküket már elvesztették, és próbálnak minden lehetséges zajt elnyomni életbenmaradásuk érdekében. Vajon az újabb gyermek érkezését hogy fogják átvészelni?

Hang nélkül (A Quiet Place)

Bemutató: 2018. április 5.

Játékidő: 95 perc

Rendező: John Krasinski

Szereplők: Emily Blunt, Noah Jupe, John Krasinski, Millicent Simmonds

 

Folytatódnak a könyvadaptációk is. Ezúttal Madeleine L’Engle klasszikusát, az Időcsavart Ava Duvernay álmodta vászonra, amelyben idő és tér új dimenziói nyílnak meg, miközben fény és sötétség ütközik, hogy végül a szeretet győzedelmeskedjen. Meg Murry egy átlagos iskolás, aki nehezen tud beilleszkedni. Két világhírű fizikus lányaként különösen intelligens, és egy ritka képesség birtokosa, amelynek még nincs tudatában. Édesapjának egy nap nyomaveszik, így Meg három fura lénnyel indul vakmerő utazásra, hogy felkutassák a fizikust.

Időcsavar (A Wrinkle in Time)

Bemutató: 2018. április 12.

Játékidő: 90 perc

Rendező: Ava Duvernay

Szereplők: Zach Galifianakis, Mindy Kaling, Daniel Macpherson, Gugu Mbatharaw

 

 Április végén érkezik a Bosszúállók várva várt harmadik része, a Végtelen háború. A Marvel univerzum egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő részben a Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megállítsák Thanost, aki világuk elpusztítására készül. Az aljas zsarnok célja, hogy összegyűjtse a Végtelen Követet, hat elképzelhetetlen erejű ereklyét, hogy kedve szerint alakítsa a valóságot. A Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor.

Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War)

Bemutató: 2018. április 26.

Játékidő: 90 perc

Rendező: Joe és Anthony Russo

Szereplők: Dave Bautista, Paul Bettany, Chadwick Boseman, Josh Brolin, Bradley Cooper, Benedict Cumberbatch