Űrdongó ma fut be, Aquaman már szántja a habokat. Decemberben végre nem unatkozunk a mozikban sem. Akinek jut ideje egy kis ilyen jellegű kikapcsolódásra így év végéhez közeledve, bőven válogathat a beharangozott filmek közül.

  • Egy hete fut az AQUAMAN

Ő az igazság ligája legerősebb tagja. Arthur Curry váratlanul megtudja, hogy Atlantis, a víz alatti királyság trónja csak rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét – mert a világ bajban van. Ki más tehetné ezt meg, mint az újra (!) póló nélkül hadakozó, a Trónok harcából jól ismert Jason Momoa.

Batman, Superman és a tavalyi év legnagyobb filmes meglepetéssikerét hozó Wonder Woman után az igazság ligájának új tagja vált egy izgalmas film főszereplőjévé. És Aquaman mellet számos régi ismerőssel találkozhatunk. Merülésre fel!

Rendező: James Wan
Főszereplők: Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Jason Momoa, Patrick Wilson
  • Űrdongó
A Transformerek legviccesebb, sokak számára legütősebb tagja, Dongó megérdemelt már egy külön filmet. A “kis” Volkswagen Bogár újabb kalandokba keveredik.
1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban egy nap rátalál az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem olyan közönséges, mint amilyennek látszik.
Rendező: Travis Knight
Főszereplők: Pamela Adlon, Angela Bassett, John Cena, Kenneth Choi, Hailee Steinfeld, Justin Theroux
  • Mary Poppins mindig akkor és ott kerül elő, ahol a legnagyobb szükség van rá. Jelen esetben újra a filmvásznon, hogy családias hangulatot varázsoljon kicsik és nagyok szívébe. A Mary Poppins visszatér az 1930-as évekbeli Londonban játszódik, ahol tombol a gazdasági válság. 24 évvel járunk az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit.
Rendező: Rob Marshall
Főszereplők: Emily Blunt, Dick Van Dyke, Colin Firth, Angela Lansbury, Emily Mortimer, Meryl Streep, Ben Whishaw
  • Peter Jackson a Gyűrűk ura és a Hobbit után végre visszatért, hogy bizonyítsa képzelete még mindig határtalan. Ezúttal egy különös világba, a mozgó városok közé kalauzolja a nézőket. A Ragadozó városok jó lehetőség a visszatérésre.

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott az új körülményekhez, és egy merőben más életmódot fejlesztett ki: Hatalmas mozgó városokkal róják a föld felszínét, és náluknál kisebb városokra vadásznak. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie. A két ellenlábas azonban váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását.

Rendező: Christian Rivers
Főszereplők: Hera Hilmarsdóttir, Stephen Lang, Robert Sheehan, Hugo Weaving