Ki ne hallott volna a Balaton Soundról, az ország egyik legpörgősebb fesztiváljáról?

Azt azonban nem biztos, hogy tudjátok, mi is a fesztivál története. Az első Balaton Soundot 2007-ben szervezték Zamárdiban, a Balaton déli partján. A helyszínt azóta is sikerült megőrizni. Az első fesztivált az a csapat rakta össze (Sziget Produkciós Iroda), akik már sikeresen felfuttatták a Diák, majd Pepsi Szigetet Pesten. A szervezők felismerték a komfortzónán túlnyúló fesztiválokra való igényt a közönség részéről, amelyhez egy balatoni háttér (közvetlenül a vízparton) tökéletes alapot szolgáltathatott.

A bakancs és sörsátor hamar feledésbe merült, ugyanis a vendéglátás és más szolgáltatások mentén is egy magasabb színvonalat szerettek volna képviselni. A szórakozni vágyók leginkább a felső tízezerből kerültek ki, így a sörpadok helyett esztétikus koktélbárok, éttermek sorakoztak fel, ahol a vendégek kanapékból és nyugágyakból élvezhették a hangulatot. Megjelentek a lounge és chill sátrak, a habparádé és társaik, hogy a lazulás teljes lehessen.

A 4 napos júliusi fesztivál Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát, leginkább az elektromos zene képviselőivel. A Szigethez hasonlóan a programokat tematikusan szervezik, több színpadon. Az elektronikus zene mellett a mai igényeknek megfelelően számos DJ is megtalálható a fellépők között. 2013-ban elnyerték a European Festival Awards kitüntetését, a legjobb közepes méretű fesztivál kategóriában, 2016-ban pedig rekordot döntött a látogatók száma.

Az idei év fellépőiről itt olvashattok. A további balatoni fesztiválok listája pedig az alábbi linken érhető el.