Lássuk be, a film letöltések korában azért a mozinak még mindig megvan a maga varázsa: kikapcsolódás, randi helyszín…több oka is van, amiért szeretünk moziba járni. Valószínűleg mindenki fel tud idézni legalább egy olyan filmjelenetet, amikor a főszereplők autójukban ülve a csillagos ég alatt, popcorn-nal a kezükben tapadnak a vászonra. Szerencsére ebben az élményben mi is részesülhetünk, hiszen a Balaton körül még mindig működnek a régi szép idők kertmozijai. Ezekről olvashattok egy összefoglalót, hogy megtalálhassátok a hozzátok legközelebb esőt, ha éppen kedvet kapnátok hozzá.

 Északi part:

 

Csopak

Cím: Csopakon a Forrás utca 5.

Csopakon premierfilmekkel várnak 21 órától. Mivel egyben autósmoziról is beszélünk, ezért azzal is be tustok állni. Jegyár: 1000 Ft.

 

Balatonakali Kertmozi

Cím: Balatonakali, Petőfi Sándor utca 2.

Akaliban a Művelődési ház kertjében alakították ki a mozit, ami teljesen akadálymentesített is. Hideg üdítővel, popcorn-nal, naprakész filmekkel várják a filmrajongókat. Mindezt 1000 Ft-os jegyáron.

 

Fövenyes

Cím: Balatonudvari-Fövenyes, Mozi utca 1.

Balatonudvari-Fövenyes egyik hangulatos kis utcájában bukkanhatunk rá a berendezésével is a múltat idéző romantikus kertmozira. Kinézetre ugyan elég retro hangulatot áraszt, a digitális hang- és vetítéstechnika azonban korszerű. Jó hír a kutyásoknak: kutyabarát helyről van szó, ezért kedvencedet sem kell otthon hagynod. A jegyár egységesen 1000 Ft.

 

Révfülöp Szigeti Kertmozi

Cím: Révfülöp, Sziget utca (Szigeti strand)

Szigeti strandon található kertmoziban is premierfilmekkel várják az érdeklődőket minden nap 21 órától. A mozijegy itt is 1000 Ft.

 

Panoráma Kertmozi Vonyarcvashegy

Cím: Vonyarcvashegy, Fürdő utca 1.

A Panoráma kertmozi a Lidó Strand mellett található, ugyancsak felújították: a padokat kényelmesebbé varázsolták, a hangrendszer is korszerűbbé vált. A vetítések június közepétől július végéig tartanak, esténként 21 órakor, 1000 Ft-os jegyáron.

 Déli part:

Balatonlelle

Cím: Balatonlelle, Hortenzia utca 1.

A Balaton part egyik legnagyobb fedett mozijában a filmek 21.00-tól kezdődnek, hétvégente pedig 23.00-tól is tartanak egy vetítést.

 

Zamárdi Kertmozi

Cím: Zamárdi, Kossuth Lajos utca 14.

A 400 fős mozit, ami alig pár perc sétára található a vasútállomástól, nemrégiben teljesen felújították és akadálymentesítették. Friss pattogatott kukoricát és különféle üdítőket lehet vásárolni a multiplex mozik színvonalát nyújtó kertmozi büféjében, a gazdikkal együtt pedig a kutyusokat is szívesen látják.

Balatonvilágos Kertmozi-Club Aliga

Cím: Balatonvilágos, Aligai út 1.

Naponta várnak a jobbnál jobb filmek 21 órától a Club Aligában. Animációs és családi filmek, de vígjátékok, esetenként néhány komolyabb darab is megtalálható a kínálatban.

A jegyár 1200 Ft.

 

+1 ráadás: Kertmozi a kempingben: Aranypart Camping, Siófok

Cím: Siófok, Szent László u. 185.

Ha premier filmekre vágysz, nincs más dolgod, mint célba venni az Aranypart Camping-et. A legújabb filmeket élvezheted a csillagos ég alatt. Csak vidd magaddal a párnád és takaród, és már indulhat is a szórakozás.

Fotók forrása: A kertmozik weboldala