A május eléggé vegyesre sikeredett a filmpremierek szempontjából. Találkozhatunk bűnügyi thrillerrel, könnyed vígjátékkal, rajzfilmmel, képregény adaptációval és még sorolhatnánk. Ezek közül emelnénk ki nektek néhányat.

Egy újabb igaz történetet hoz a 7 vérfagyasztó nap című dráma-thriller. 1976 nyarán négy elszánt támadó eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket, s ezzel kezdetét vette a modernkori történelem egyik legizgalmasabb túszszabadító akciója. A túszok egy olyan világpolitikai szerencsejátékba keveredtek, amikor is a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont. A gépeltérítők egyre hevesebben fenyegetőztek, miközben az idő csak fogyott. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret.

Bemutató: május 10., Játékidő: 107 perc, Rendező: José Padilha, Fsz: Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan

A Deadpool második része is befut a Bosszúállók áprilisi premiere után. Wade Wilson (Deadpool), az eltorzult ábrázatú büfés szakács, miután túlélt egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel azon fáradozik, hogy beteljesítse álmát, és ő legyen városának legszexibb pultosa. De mindeközben elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát.

Bemutató: május 17., Játékidő: 119 perc, Rendező: David Leitch, Fsz: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin

Tengert lehetne rekeszteni a romantikus, randizós, csajozós filmekkel. De volt-e olyan, amikor a csajozás tárgya egy földönkívüli volt? Az Így csajozz egy földönkívülivel egy vitathatatlanul brit vígjáték. Ráadásul zenés. A 70-es évek Londonjában járunk, Croydonban, ahol három punk fiú véletlenül egy rossz házibuliba állít be. A házban ugyanis egy csapat földönkívüli szállt meg, hogy bolygónkat tanulmányozhassa. Az egyik földönkívüli, Zan közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval, és magával a punk életérzéssel. Ez olyan jól sikerül, hogy egy rövid idő után egy zenei promóter veszi szárnyai alá a lányt, hogy sztárt faragjon belőle. Így az idegennek döntenie kell: elhagyja a Földet az övéivel vagy szerelmével marad.

Bemutató: május 10., Játékidő: 102 perc, Rendező: John Cameron Mitchell, Fsz: Elle Fenning, Alex Sharp, Nicole Kidman, Tom Brooke

 

Melissa McCarthy az utóbbi pár évben egyre felkapottabb, sorra kapja a szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb szerepeket. Ezúttal az A partiállatban láthatjuk. Deanna végre beletörődött a megváltoztathatatlanba: már nem kamasz. Mi lehet erre a megoldás? Hát beiratkozik az egyetemre, és lányát (is) meghazudtoló hévvel veti bele magát abba, ami az egyetemen zajlik, és ez nem feltétlenül a tanulás. Pia, bulik, pasik, pia, aztán még egy kis buli. Helyzete azonban egyre inkább bonyolódik.

Bemutató: május 10., Játékidő: 105 perc, Rendező: Ben Falcone, Fsz: Melissa McCarthy, Gillian Jacobs, Debby Ryan, Adria Arjona

A Jégkorszak 2. alkotói ezúttal sem hagyják cserben a fiatalabb korosztályt, és május végén érkezik a Vigyázz, kész, Morc! Terry nagymamája mindig hóbortos meséket mesélt unokájának. A mesék Lufi birodalomról, rendőrsárkányokról, bolondos varázslókról szóltak. Mi történne, ha kiderülne, hogy ezek nem csak mesék voltak, hanem a varázslók világa valóban létezik?

Bemutató: május 31., Játékidő: 157 perc, Rendező: Andrés Couturier, Fsz: Lily Collins, Toby Kebbell, Ian McShane

 

 

Május végén nyit a Könyvklub. Még a hatodik X után is van új a nap alatt. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat, Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Miután azonban az általuk alapított könyvklubban a méltán híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül terítékre, mindegyikükből előbújik a végzet asszonya. Fergeteges vígjátékkal kezdődik a nyár. Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen és Candice Bergen ebben az üdítő, minden pillanatában szórakoztató. S hogy a hölgyeknek is kedvezzenek, olyan férfiak tűnnek fel a filmben, mint Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss és Craig T. Nelson.

Bemutató: május 31., Játékidő: 90 perc, Rendező: Bill Holderman, Fsz: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss, Craig T.Nelson