Egy világtól elzárt indiánrezervátumban, Wind Riverben járunk. Cory Lambert (Jeremy Renner) tapasztalt nyomkövető egy tinédzser lány holttestére bukkan a hófedte erdőben. A lány gyilkosság áldozata lett. Hamarosan egy kezdő FBI ügynököt (Elizabeth Olsen) küldenek a helyszínre az ügy felgöngyölítésére, aki a helyszínen elég esetlenül mozog, csakúgy, mint az őt megtestesítő Elizabeth Olsen. Azzal azonban nem számolnak, hogy az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg. A külsősök nem szívesen avatkoznak az indiánok ügyeibe, ráadásul a helyiek zárkózottsága és bizalmatlansága tovább nehezíti az ügynök munkáját.

A történet lassan halad előre, miközben folyamatosan nő a feszültség. Cory lánya ugyancsak gyilkosság áldozata lett, sosem találták meg a tetteseket. Ezért is segíti a nyomozást, hátha ez feloldozást vagy megnyugvást ad a korábbi tragédia kapcsán. Együttes erővel szépen felgöngyölítik a szálakat, és egy szörnyű tragédia képe rajzolódik ki.

A megoldás nem sikerült túl bonyolultra, nem is ez volt a lényeg. A középpontba sokkal inkább a végig nyomasztó légkör és a karakterek belső vívódása került. A film számos kérdést vet fel. Hogy birkózik meg egy szülő gyermeke erőszakos halálával? Hogy hat egy gyermek halála a házastársi kapcsolatra? Megbékélhetnek-e valaha egy ilyen tragédia után? Továbbá olyan kényes témát is feszegetnek, mint az indián nők helyzete, jogai egy szigorúan zárt világban.

A film megüli az ember lelkét, nem egy könnyed vasárnapi mozi, de megéri rászánni a 110 perces játékidőt.

Wind River, angol-kanadai-amerikai thriller, 110 perc, 2017

Rendező: Taylor Sheridan, Fsz.: Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Elizabeth Olsen, Graham Green