Add oda a Szürke ötven árnyalatát pár, a hatodik X-en túli hölgynek, és nézd meg mi történik! Izgalmas kísérlet? A rendező, Bill Holderman eljátszott az ötlettel, és egy remek vígjátékot hozott ki belőle. 

Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé 40 év házasság után, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat (reggelire), Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Egészen addig, amíg a saját szórakoztatásukra létrehozott könyvklubban a Szürke ötven árnyalata került terítékre. Kezdetben ellenzik ugyan, hogy az igényes szépirodalom helyett egy vacak ponyvát olvassanak, a könyv átrágása után azonban mégis nagy változások következnek be életükben. 

A négy barátnőt négy nagyon tehetséges komika alakítja: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen. Ritkán látunk hatvan év feletti színésznőket a vásznon, hirtelen a hasonló témájú Last Vegas-t lehetne felhozni példának, ahol négy hatvan feletti jóbarát ünnepli barátjuk legénybúcsúját (Michael Douglas, Robert de Niro, Kevin Kline és Morgan Freeman). Kétségtelen, hogy női verziója is hozta a színvonalat, a színésznőknek egytől egyik helyük van a vásznon.

Last Vegas

A történet szívmelengető, olyan történeteket és élethelyzeteket feszeget, amelybe bárki belecsöppenhet, akár még ismerős is lehet számára. Mindenesetre jó példa arra, hogy az időskor tartogathat még meglepetéseket, és nem feltétlenül kell úgy tekinteni rá, mint az élet alkonyára. A történet mindezt könnyedséggel és humorral tálalja. Aki egy üde esti kikapcsolódásra vágyik és szeretne jól szórakozni, mindenképp érdemes rászánni egy röpke másfél órát.