A buszon, a metrón, a villamoson…olvasni nem egyszerű. Ugye? Ha ti is átérzitek a problémát, akkor nektek (is) szól a SZTALKER CSOPORT legújabb kezdeményezése.

Sokszor megesik, hogy valaki csak azért nem olvas útközben, mert túl nagy vagy nehéz a kiszemelt irodalmi mű, vagy éppen nincs nála könyv, esetleg még drága is. 2018 márciusától azonban Budapest forgalmas közterein kiállított könyvautomatákból, mindössze 990 Ft-ért juthattok hozzá zsebkönyv méretű kötetekhez, prémium minőségben!

A Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író nevével fémjelzett kezdeményezést egy MOMÉ-s grafikus csapat tervezte.

Fotó forrása: Népszava

Persze, miért volna szükség zsebkönyvekre az okostelefonok világában?- kérdezhetnénk. Talán egy valóságos könyv lapozgatása még mindig jobb érzés, mint a telefont nyomogatni.

A projekt öt kötettel indult, köztük Szerb Antal (Utas és holdvilág), Csáth Géza (Egy elmebeteg nő naplója), Krúdy Gyula (Ady Endre éjszakái), Esterházy Péter (És mesélni

MTI Fotó: Mohai Balázs

kezdtem), Molnár Ferenc (A Pál utcai fiúk). Minden könyvet egy-egy művész képvisel, például Rudolf Péter, színész vagy a Margaret Island énekesnője, Lábas Viktória, de feltűnik Zacher Gábor, toxikológus is.

A nyári szezonban a köteteket megtalálhatjuk a legfontosabb fesztiválokon, ahol a magyar regények angol fordításai is helyet kapnak. A jövőben a kezdeményezést szeretnék kiterjeszteni, vidéki városokba is eljuttatni.

A POKET a Művészetek Völgyében is ott lesz. Keressétek a Színház Színpad mellett!