Az orvosi egyetemről kikerülve nem fenékig tejfel az élet. A tankönyvek biztonsága már a múltté. Vagy odateszed magad, vagy meghal valaki a kezeid között. A sürgősségi betegellátás zűrös világába csöppen Dr. Devon Pravesh, hogy rezidens éveit a Chastain Park Memorial Hospital falai között töltse.

A kórházban azonban cseppet sem olyanok a viszonyok, mint ahogy azt ő naivan elképzelte: a népszerű vezető sebész például sorra elveszíti betegeit a műtőasztalon, de természetesen ezek az esetek sosem kerülnek a nyilvánosság elé. Emellett ott van közvetlen felettese, a vezető rezidens Conrad, aki szintén nem könnyíti meg a tojáshéjtól alig megszabadult Devon életét. Még szerencse, hogy a kórházban azért akad néhány jótét lélek is, mint az egyik főnővér, Nicolette.

Nagy csodákra ne számítsunk, egy újabb kórházsorozatot láthatunk, viszont ebben az esetben a kórképeknek legalább élet-szaga van. A csiricsáré eseteket hagyjuk Doktor Murphyre. Olyan esetekre számítsunk, amelyek valóban viszonylag gyakran előfordulhatnak    a hétköznapokban, és kicsit betekinthetünk a rendszer belső világába. Vajon milyen etikai kérdésekkel kell megküzdenie egy orvosnak, egy vezetőnek, hogy munkahelyük működhessen?

A történet két szálon fut: Devon karakterén keresztül egy fiatal rezidens törekvéseit követhetjük nyomon, aki próbálja megtalálni a helyét az orvos táradalomban, és bizonyítani tudását. A főhős azonban a megosztó Conrad doki, aki Dr. House-hoz hasonlóan arrogáns, lázadó, mégis kiváló szakember. Hiába, a készítők valahogy képtelenek az ilyen figurákat mellőzni. És lássuk be- mi se néznénk a sorozatot Devon két szép szeméért. Az, hogy mi derül ki a felszínen kőkemény, ám mégis érző szívű dokiról, az legyen a második évadát élő sorozat titka. Ha másért nem, érte érdemes folytatni.