Szokták volt mondani, hogy az Ördög nem alszik. Főleg nem akkor, ha az Angyalok városában él. De ki is az a Lucifer, és miért szeretjük?

Mit tesz az Ördög, ha unatkozik? Hát, ott hagyja a Poklot, és Los Angelesbe költözik, ahol egy éjszakai klub-ot vezet Lucifer Morningstar (azaz Esthajnalcsillag) néven. Lucifer lássuk be, hedonista: habzsolja az életet, minden élvezetével együtt. A halandókkal lekezelően viselkedik, ráadásul gátlástalanul üzletel. És aki egyszer lepaktál az Ördöggel, annak később valamilyen formában még fizetnie kell.

A bőréből nem tud kibújni, ezért sármos és ellenállhatatlan emberi alakot öltve a város lakóinak legsötétebb titkai után kutat. Egyik kiszemeltje azonban gyilkosság áldozata lesz, és így veszi kezdetét egy számára is új “kaland”, amikor is rendőrségi tanácsadónak szegődik a bájos nyomozó, Chloe Decker mellé (Aki természetesen mit sem sejt az isteni játszmáról).

Isten azonban nem nézi jó szemmel fia kicsapongását, ezért olyan kihívások elé állítja fiát, amelyek nem kis fejtörést okoznak az ördögnek. Emberi érzelmek, bonyodalmak, kusza viszonyok…s hogy lehet őket kibogozni? Egy bűntény semmi ahhoz képest, ami egy ember fejében zajlik!

Hogy tudják e pokoli lények mindezt megemészteni? Ezen már csak egy pszichológus segíthet. Lucifer ezért felkeresi dr. Linda Martint, hogy segítse rendezni mennyei viszonyait. S közben Lucifer egyre több mindenre döbben rá saját magával, családjával és a világgal kapcsolatban. Mindezt humorral, velős megjegyzésekkel tálalják. Lucifer egy kifinomult úriember benyomását kelti, eredeti nyelven ehhez a sármhoz valódi brit akcentus és tökéletes zongora tudás dukál. A karakterek jól kitaláltak, mindannyian egyedi módon viszonyulnak a valláshoz és az élethez. A humor mellett olyan örök kérdések is felmerülnek, mint “Mihez kezdenénk az örökkévalósággal? Mi is a mennyország? Mit kezdünk a szabad akarattal? Képesek-e vagyunk áldozatot hozni másokért? Mit a mi “sötét” oldalunk? Mennyire tudjuk elfogadni tökéletlenségünket?” 

A sorozat közkedveltségét jelzi, hogy immáron harmadik évadával fut. Érdemes esélyt adni ennek az isteni csapatnak!