Moziajánló: „Volt egyszer egy Hollywood”

0
1895

A „Volt egyszer egy Hollywood” jövő augusztusban kerül a mozikba

Quentin Tarantino legújabb filmjében annyi sztár vonul fel, hogy mindegyikre külön filmet lehetne építeni, csak néhány név: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Kurt Russel, Margot Robbie, Tim Roth, Michael Madsen, Burt Reynolds, hoppá. A „Volt egyszer egy Hollywood” jövő augusztusban kerül a mozikba, Tarantino történetének középpontjában egy kiégett westernsztár (DiCaprio) és a kaszkadőre (Pitt) áll, akik próbálnak talpon maradni a 60-as évek végi Hollywoodban. A sztoriban fontos szerep jut a Manson-gyilkosságoknak is.

A film 1969 nyarán fog játszódni Los Angelesben, a rendező pedig igyekszik minél több korabeli részlettel megtölteni a filmet. A képeken a Cinerama Dome látszik a Sunset Boulevardon, Hollywoodban. A mozi 1963-ban nyílt meg, és a mai napig működik, a stáb pedig úgy újította fel, hogy újra az 1960-as évek stílusát mutassa.

“Egy filmem sem hasonlít ennyire a Ponyvaregény-re” – mondta Tarantino, akiről tudvalévő, hogy az említett film, vagyis az 1994-es Ponyvaregény hozta meg neki az áttörést.

Így reklámozta a filmet:

Utcáról utcára, házról házra át fogjuk változtatni Los Angelest az 1969-es Hollywoodra. DiCaprio és Brad Pitt olyan dinamikus duót fognak alkotni, amilyet nem láttunk Paul Newman és Robert Redford óta.

DiCaprio annyit tett hozzá, hogy 

Los Angelesben éltem le az egész életem, imádom a Hollywoodról szóló filmeket, amilyen az Ének az esőben. Ami a filmet illeti, Tarantino forgatókönyve az egyik legjobb, amit valaha olvastam.