Szeptember 6-9. Budapest (Budai Vár teraszai)

Nem csak a Balaton körül szól minden a borról szeptemberben. Aki kedvet kap hozzá, ellátogathat akár Budapestre is, ahol újfent megrendezésre kerül a Budapesti Borfesztivál. A főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújult Budai Várban várják a borozni, szórakozni vágyókat a gyönyörű panorámát élvezve. Közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatják végig. Ugye nem hangzik rosszul? A borkóstolót a kísérő kulturális és gazdag zenei programok teszik még élvezetesebbé. Az idei év központi témája azonban itt is a Balaton lesz. A balatoni borászok és boraik mutatkoznak be, ötvözve egy csipetnyi helyi gasztronómiával. 

Szeptember 9. vasárnap 12.30 – 21.00: Vasárnap rendezik a hagyományos Szüreti Felvonulást a Budai Várban, melyet a nagyszínpadon és a három további pódiumszínpadon népzenei és néptánc gála követ. Idén igazi kavalkáddal készülnek, többek között a Fölszállott a Páva résztvevőkkel, több táncegyüttessel, szólótáncosokkal és persze sok-sok zenésszel. 

Program:

12.20-14.30: Szüreti Felvonulás

12.20: A Szentháromság téren gyülekezik a menet, majd köszöntőt mond Dr. Nagy Gábor Tamás, I. kerület polgármestere

13.00-13.50: A szüreti felvonulók ének- és zeneszóval, menettánccal indulnak a Szentháromság térről a Budavári Palotába, a Borfesztivál színpadához. A részletes útvonal megtalálható a térképen!

14.00-14.30: Borrendek bemutatkozása a fesztivál színpadon

A Szüreti Felvonulás résztvevői:

Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, Fonó Kamara Táncegyüttes, Vadrózsák Néptáncegyüttes, Cavinton Néptáncegyüttes, Csángálló, és a Zagyva Banda.

Fotók és a program forrása: www.aborfesztival.hu és a DailyNewsHungary