Mivel kezdődhetne az év, ha nem egy jó kis szimfonikus koncert esttel. Nem is akárki érkezik hozzánk. Ki ne tudná felidézni például a klasszikus Volt egyszer egy vadnyugat dallamát? Ennio Morricone a kétszeres Oscar-díjas, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző novemberben ünnepli 90. születésnapját, és ezúttal is alkotásainak legjavát vonultatja fel 2019. január 23-án, este 8 órakor a Papp László Sportarénában.

Fotó forrása: eventim.hu

A világ egyik legnagyobb hatású filmzene szerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett inkább zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

Bár eredetileg azt tervezte, hogy visszavonul a turnéktól, a közönség szeretete és a koncertek hangulata felülmúlta eme döntését, ezért egy rövid, exkluzív koncertsorozat erejéig visszatér a színpadra – közölte a művész sajtóirodája. 

A hat európai várost, köztük a magyar fővárost is érintő ENNIO MORRICONE – 90. Jubileumi Exkluzív Koncert elnevezésű sorozaton ezúttal is a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséri Ennio Morriconét, aki több mint hat évtizedet átívelő pályafutása alatt olyan legendás filmek zenéjét komponálta, mint: Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, Aki legyőzte Al Caponét.

2017-es nagysikerű turnéja során Budapesten is telt ház előtt lépett fel. Akkor még azt nyilatkozta: a zenének nem kíván hátat fordítani, azonban a jövőben koncertkörutakat már nem vállal.