Nem, nem kis hazánkban forgatják a film legújabb részét! Viszont augusztus 16-án nyílik Budapesten a Komplex rendezvényközpontban a Világ Múmiái Kiállítás.

Az érdeklődők ókori egyiptomi, inka, középkori német és a természetes úton konzerválódott váci múmiákat tekinthetik meg. A bemutatót amerikai tudósok, régészek, orvosok és antropológusok együttműködésével állították össze. A több száz érdekes lelet között látható lesz Baron von Holz, a harmincéves háború alatt elhunyt német nemesember mumifikált teste, de újra megtekinthetik azokat a világhírű váci múmiákat is, melyeket a váci Fehérek templomának 1994-es felújítása során fedeztek fel egy rég elfelejtett földalatti kriptában. Egyiptomból érkezik Nes-Hor pap mumifikálódott teste az egyiptomi állatmúmiák mellett.

A tárlat célja az, hogy betekintést nyújtson az ókori Egyiptom világába, az inkák középkori civilizációjába, a dél-amerikai természeti törzsek vagy a középkori Németország életébe kicsit más, izgalmas szemszögből.

A kiállítás év végéig várja a látogatókat!

Helyszín:
Komplex
1061 Budapest, Király utca 26.

Aki pedig egy kis képzőművészetre kíváncsi, Frida Kahlo-val is találkozhat Budapesten a Szépművészeti Múzeum- Magyar Nemzeti Galériájában.